anak2 murid

Tuesday, November 30, 2010

Deactivate Account FB ~ goodbye


elly dah berjaya mematikan akaun FB tadi.
tapi jangan risau lah.

i'll back soon !
hehe

bye bye.
jangan rindu elly tau. cehh

so,kpd sape2 nk beramah mesra dgn elly
tegur2 lah di blog ini k

FB da dimatikan akaunnye buat sementara waktu ni
elly akan bukak blk akaun FB
pd masa akan datang la.
dont worry :DD

4th award

yeah.elly da dapat 4 award dah.
ceh,cm ABPH lak kan.
hehe. ala,mane lah tau kan.
rezeki nnt elly masuk la ABPH kn. hee (amin~)

kali nih elly dapat award dari
cek adek manis EKIN ASHIKIN ( klik 1 2 3 )

award ni tidak memerlukan elly jawab soalan
syukur,xyah la susah2 elly perah otak lg.
opsss,sori . hehe

jap2. elly nak pass award nih kat seseorang lah


TQVM :D

Monday, November 29, 2010

Check out the #CelcomBiz Promo for the Celcom BB Bold 9780 and BB Torch 9800 today!

Check out the #CelcomBiz Promo for the Celcom BB Bold 9780 and BB Torch 9800 today!

http://www.churpchurp.com/httpwwwchurpchurpcomelly/share/celcombizbb

Get On Board to Stop Child Abuse and Win a Sony Cybershot W190

All you have to do to be in the running to win a SONY Cybershot W190 is to do the following;

  1. Write a blog post titled, “Stop Child Abuse”.
  2. Tell us what acts of child abuse you would never want to see to happen again.
  3. Insert the image below into your post using the codes provided.
unicef

  1. Fill in the form below with your details.

    UNICEF Stop Child Abuse

    • *Email address you used to register with Nuffnang
    • *Example of a permalink: http://www.nuffnang.com.my/blog/2010/10/19/nuffnangers-get-to-win-blackberry-torch-9800-smartphones-from-celcom/

      NOTE: Blog URLs submitted as entries will NOT be processed as valid entries.
      Example of a blog URL: http://nuffnang.com.my

Starting 22 November 2010 till 10 December 2010, a SONY Cybershot W190 will be given outrandomly each week to a blogger who has written a post meeting all the requirements above.

Now, if you think child abuse is wrong and you have something to say about it, you can do it on your blog right away. Along with speaking up against this act of cruelty, you stand the chance to be the owner of a brand new SONY Cybershot W190 too.

Speak up now!

Terms & Conditions

  1. This campaign is open to Nuffnang Glitterati members only.
  2. Campaign period starts on 20 November 2010 till 11.59PM 10 December 2010. Week 1 is from 20 November till 11.59PM 26 November, Week 2 is from 27 November till 11.59PM 3 December, Week 3 is from 4 December till 11.59PM 10 December.
  3. Winners for each week will be chosen using a random generator.
  4. Only ONE blog post is required from each blogger. If you have already submitted your entry once, you will automatically be included in the draw for the subsequent weeks.
  5. Each blogger is only eligible for ONE prize.
  6. Results for each week is final and abiding.
  7. Nuffnang reserves the right to amend the Terms & Condition at any time without prior notification.

BE tu ape ek?

kawan-kawan blog .
elly ade satu soalan nih.

BE tu ape ek?
org selalu cakap diorang dapat side income
dari BE ni.
tapi elly xtau la ape benda tu?

sape2 tolong jelaskan kat elly leh x ?
TQVM :D

Sunday, November 28, 2010

3rd award

syukur alhamdulilah
elly dapat 3rd award.
kali ni dari cik adek manis
PRINCESS MOMOY (klik kalau nak dapat award)

tapi sebelum dapat award ni
adalah seciput soalan yg kena jawab

Q1; Sila jelaskan kenapa anda suka berblogging?
Pertama....Teruja nak blogging nie biler selalu follow otai HANIS ZALIKHA punya blog
Kedua...biler cuti semester- xde mende nak buat....so mula create and start masuk dunia blog

Q2: Apa motif anda nak tarik follower? Anda superstar ke?
Superstar ? Muahaha...hidung berdarah. Saja la nak tambah kawan... Aisehh...

Q3; Cerita sikit perangai anda?
baek hati.cumil gile (perah santan) . suka menolong antara satu sama lain (chewahh)

Q4:Best tak dapat award? Exited maybe?
terima kasih.
nak lagi award cam ABPH leh x ? hehe

Q5: Pernah tak terfikir nak masuk magazine aka me-war-warkan blog anda? Mengapa?
mestilah pernah. tapi kan xtau cmne nak masukkan blog yang seciput ni kat magazine (sape2 leh tolong)

Q6:Sila Tag lima blogger untuk menerima award ini.

tag2 kepada peminat tegar

INIBELOGSAYA ( klik kuat2 sampai keyboard rosak ) haha


ps : kepada sesiapa yang telah mendapat award .
silalah terima dengan hati terbuka dan jawab senonet soalan tuh .hehe
TQVM

soalan cik mawa omot

First2 kena minx maaf dengan CIK MAWA OMOT sebb lambat jawab tag dy..hihi ^__^

1. apakah benda paling penting dalam hidup korang?

kalau dari segi hubungan family.. family first okey ^__^

2. benda terakhir yang korang beli guna duit korang?

aiskrim *__* I LOVE CORNETTO (INILAH CINTA) HEHE

3. dimanakah tempat korang akan langsungkan perkahwinan korang dan apakah temanya nanti?

waw sensitif soalan .heheh :) yang penting kt umah bakal suami dan umah saya sendiri kn..betul x...kalau kaya kat hotel..hik2.. pasal tema ntah la.. kena tgk bakal suami la.. xkn nk ikut KITA jer,. ^__^

4. adakah korang sedang bercinta sekarang?

hik2..perlukah ini.. saya bercinta dengan org yang rasa saya milik dia..hihi

5. berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?

selama-lamanye..=))

6. dimanakah korang selalu jumpa kekasih korang?

hehe,,,eth la..no komen..dalam kete pon boleh aper.. :)

7. novel/buku/majalah terakhir dibeli?

sudah lama tidak mengeluarkan duit untuk majalah..teruk kan??

8. apakah nama penuh anda?

siti halimatus saadiah

9. antara mak dan ayah, mana korang lebih mesra?
both *___^

10. namakan orang yang betul2 nak jumpa dalam hidup korang?

kawan2 lamer..mizz them

11. adakah korang basuh baju korang sendiri?

entah la..kdg2 lau kt hostel sendiri lau umah ader tukang basuhnyer..hihi

12. dimanakah tempat yang betul2 korang nak pergi?

kota cinta :)

13. pilih salah satu, peluk @ cium?

kiss..muah kt hp :)

14. beritahu 3 benda tentang orang yang beri tag?

cantik
lawa
comel

15. lima benda yang paling disayangi dalam hidup anda?

  • nyawa laaa..
  • mak saya dan ayah..muahhh
  • brg kesayangan saya
  • ketinggian saya
  • hp :)
16. lagu yang paling anda suke dan selalu dengar?

sad sonata &__&

17. bila tarikh lahir dan kat mana korang sambut tahun lepas?

14.12.1991
kat bilik jeh .hihi

18. lima rakan blogger yang korang nak tag?


elly nak tambah lagi 2 . hehe (suka hati)


ps : kepada sesiapa yang ditag. sila lah jawab soalan senonet tu ek . hehe
TQVM :D

2nd award dari cik izyan shamba

yeah.
elly dapat 2nd award.kali nih dari
si adek manis CIK IZYAN SHAMBA (kalau nak award sila klik)

thanks lah sebab elly dapat award bagi kategori
BLOG SO CANTIK

haha.cantik sangat ke?serabut je elly tengok.hehe
ape2 pn terima kasih tau cik IZYAN SHAMBA (klik lagi)

disertakan sekali seciput soalan

(1).Berikan satu nickname untuk pemberi award

cik izyan shamba (betul tak) hehe

(2).Ucapan untuk pemberi award ini

terima kasih diucapkan sangat-sangat..sebenarnya..dah lama gak tunggu nak dapat award ni..walaupun blog xde lah secantik blog anda. hehe

(3). Berikan nama 6 artis yang korunk minat..

siti nurhaliza
maroon 5
super junior
girl generation
UNIC
stacy

(4).Beri award ni kepada 10 blogger atau follower:

ok,kalian2 yang di tag..


nak tambah lagi leh x.
amek nih elly tambah lagi 3 k ( suke hati jeh hehe )


jadi siapa yang di tag...sila jalankan tanggungjawab anda..sebab saya dah laksanakan..hehe..



Saturday, November 27, 2010

MALAPETAKA 2012??? PERINGATAN UNTUK KITA SEMUA-RAMADHAN 2012


Ketika bangsa Yahudi sedang asyik mencipta filem 2012 dan mentafsirkan akan berlaku malapetaka hebat dunia pada tahun 2012,sebenarnya Rasullullah s.a.w. telah memberi peringatan kepada kita lebih awal cuma kita yang terlepas pandang.

  • UPCOMING IMPORTANT ISLAMIC DATES

2010 Calendar

Islamic New Year: December 18, 2009 (1431 A.H.*)

Aashura: December 27, 2009

Ramadan: August 11 - September 8, 2010

Eid ul-Fitr: September 9, 2010

Hajj: November 14 - November 17, 2010

Eid ul-Adha: November 16, 2010

2011 Calendar

Islamic New Year: December 7, 2010 (1432 A.H.*)

Aashura: December 16, 2010

Ramadan: August 1 - August 29, 2011

Eid ul-Fitr: August 30, 2011

Hajj: November 4 - November 7, 2011

Eid ul-Adha: November 6, 2011

2012 Calendar

Islamic New Year: November 26, 2011 (1433 A.H.*)

Aashura: December 5, 2011

Ramadan: July 20 - August 18, 2012

Eid ul-Fitr: August 19, 2012

Hajj: October 24 - October 27, 2012

Eid ul-Adha: October 26, 2012

Cuba kira,1 RAMADAN pada tahun 2012 jatuh pada 20 JULY hari jumaat,jadi 3 AUGUST 2012 bersamaan 15 ramadan jatuh juga hari jumaat juga.Sama dengan hadis nabi mengenai huru hara besar yang akan jadi pada tengah malam pertengahan bulan ramadan iaitu hari jumaat 15 RAMADAN .

Berdekatan bumi ini yang akan mengejutkan semua orang yang sedang tidur,kehadiran satu suara yang amat dahsyat akan kita dengar dekat langit,bukan kiamat tapi huru hara tersebut akan melenyapkan umat manusia di atas muka bumi ini sebanyak 2/3,yang tinggal cuma 1/3 sahaja.(yang NASA Amerika memberitahu pada 21-12-2012 planet X akan lintas berdekatan bumi).Adakah kita semua ini tergolong dalam 1/3 tu.......ALLAH sahaja maha mengetahui.............cuba kita tengok hadis nabi di bawah ini dan kenyataan mengenai kalender Islam 2012.

Nu'aim bin Hammad meriwayatkan dengan sanadnya bahawa Rasulullah s.a.w. bersabda: Bila telah muncul suara di bulan Ramadhan, maka akan terjadi huru-hara di bulan Syawwal. Kami bertanya: "Suara apakah itu, ya Rasulullah?" Beliau menjawab: "Suara keras di pertengahan bulan Ramadhan, pada malam Jum'at, akan muncul suara keras yang membangunkan orang tidur, menjadikan orang yang berdiri jatuh terduduk, para gadis keluar dari pingitannya, pada malam Jum'at di tahun terjadinya banyak gempa. Jika kalian telah melaksanakan solat Subuh pada hari Jum'at, masuklah kalian ke dalam rumah kalian, tutuplah pintu-pintunya, sumbatlah lubang-lubangnya, dan selimutilah diri kalian, sumbatlah telinga kalian. Jika kalian merasakan adanya suara menggelegar, maka bersujudlah kalian kepada Allah dan ucapkanlah: "Mahasuci Al-Quddus, Mahasuci Al-Quddus, Rabb kami Al-Quddus!", kerana barangsiapa melakukan hal itu akan selamat, tetapi barangsiapa yang tidak melakukan hal itu akan hancur binasa".

Selepas membaca artikel ini,terpulang kepada sesiapa hendak percaya atau tidak.Hakikatnya sememangnya hari kiamat itu tidak diketahui dengan tepat bila akan berlaku tetapi tidak salah sekiranya kita menjadikan motivasi,inspirasi,kajian,peringatan Rasullullah s.a.w. ini supaya kita lebih sentiasa bersedia sebelum tiba hari yang tiada gunanya takhta,harta,isteri,rakan-rakan,kad kredit,kereta,saham dan niaga.




sama2 lah kite beramal kepada ALLAH .

DUE DATE CONTEST

tadi aku g lah jalan2 kat FLY.FM (klik lah)

pastu aku pun klik lah kat WIN dan ternampak banyak contest yang masyuk
tapi 1 contest yang menarik minat aku nih

CONTEST DUE DATE (klik kalu nak tau)

jap2.nak bagi sinopsis pendek jeh

Peter Highman (Robert Downey Jr.) must get to LA in five days to be at the birth of his firstborn. He is about

to fly

home from Atlanta when his luggage and wallet are stolen, and he is put on the "no-fly" list. Desperate to get

home Peter is forced to accept the offer of Ethan Tremblay (Zach Galifianakis) to hitch a ride with him cross-

country. Peter is about to go on a terrifying and agonizing journey of his life.


ada faham ke?

kalau anda nak menang 2 pass utk menonton filem DUE DATE nih
jawab soalan tersebut di


aku da masuk da contest nih.

nak tengok bukti . hehe

WIN ONLINE

Win youself pass to watch the movie by simply answering simple questions and complete the slogan.

Thank you SITI HALIMATUS SAADIAH BT MOHD NAZARI, for participating with Fly FM, your answers and details have been submitted to us.

Good luck and do have a nice day !


wink wink ***

anda kena tag lagi !

tadi bukak lah INIBELOGSAYA (klik dan klik lagi)
tengok lah kat shoutmix kan
mane lah tau tetibe ade award ke.hehe

cik purpleholet ( sila tekan kuat2 )
bagi la mesej yang berbunyi

"u're been tagged"
wah,so ape lagi.
saya pun cepat2 lah g blog dia ( tekan dan klik )

niih lah blog dia

AMAZINGSTELLAR ( sila tekan dan tekan sampai keyboard rosak )
hehe .jgn marah :D


taraa...
tengok2 .betul x ape yg sape ckp td?
hehe.
zoom dekat sikit smpi lubang hidung .
eh eh eh . jgn marah nnt kena jual kan .

terima kasih kepada cek purpleholet sebab mengetag saya .hehe

ps : terharu x smpi print screen sekali . hehe

Friday, November 26, 2010

1st award

syukur alhamdulilllah.
elly dapat award yg pertama
dari cek ain ( sila klik )

comel kan !

FRIENDSHIP AWARD

komen ; friendship forever tau :DD

nih ade soalan lah pulak.

ape pendapat korang tentang blog Cik Irqa (si pemberi award)

✿ comel
✿ simple
✿ memang cutela sebab pink color gitu

i like like like banyak <3>

anda kena tag !

macam biasa lah.
rutian harian si blogger .
mesti lah nak wat lawatan sambil belajar ke blog2 lain kan
jalan ke sana jalan ke sini
tetiba kan aku terstop jap kat satu blog nih

PRINCESS MOMOY ( klik lah )

jeng2 tengok2 blog aku telah di tag oleh
TUAN PUTERI (klik lagi)

trimas wahai cek PUTERI MOMOY (klik sekali lagi)

tamat sudah alkisah aku. hehe :DD

jom bace . entri yang menarik dan meletop boom .

terima kasih kepada semua bloggers.
kehadiran elly dalam dunia blog nih telah diterima ramai nampak.
(haha ayat terlebih poyos)

thanz lagi sekali.
mulai sekarang elly akan mengaktifkan diri
dalam duni blog nih.haha

elly pun nak gak jadi cam


dan ramai lagi la.haha
impian nak tinggi jeh.

tapi mane la tau kan ianya akan jadi kenyataan
cewah . amin

ps: kepada semua blogger sila2 lah bantu2 saya mane2 yg patut tau .tqvm

contest :: kids & baby photo contest


contest ke 2


"kids & baby photo contest"

syarat -syarat penyertaan.

1. anda mesti menjadi follower blog kedua saya. http://sweetlikekisses.blogspot.com.Selepas ini pemenang akan di umum di blog baru:)..

2. anda mesti tag kepada 8 orang maksimum.tidak boleh kurang.dan bila anda telah tag anda mesti inform pada kawan anda yang mereka telah ditag.:)

3. letakkan banner contest di sidebar anda.


________________________________________________________________________________________________

antara peserta yang masuk bertanding

(sila klik name utk tengok)

goodluck elly ucapkan. ps: tapi elly xmasuk pun . malas lah .hehe

4. anda mesti sertakan satu gambar.tidak kisah gambar anda zaman baby,zaman anda budak budak,gambar adik anda,gambar anak anda,gambar anak saudara anda..

5. hantar link entry anda didalam kotak komen entry contest ini.

6.mesti mulakan title entry dengan nama contest.

7. wajib diberitahu didalam entry tentang contest ini dan hadiah yang bakal diberi kepada pemenang.


tarikh tutup sehingga 30 november 2010 .tetapi terpulang pada saya jika hendak menamatkan tarikh lebih awal:)..so be alert!:)


hadiah yang bakal dimenangi ialah earring dari lazo diamond jewellery.white gold.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2012 Reserved to Ellyayah
Design by Kay SBK