anak2 murid

Thursday, December 30, 2010

Khairul Fahmi Che Mat (KFCM)





( jom like fanpage dia ramai2)

siapakah khairul fahmi che mat ni?

kenapa semua orang nak sebut nama dia ni?

dia nih artis ke?

soalan no 3 memang xleh blah n xlogik langsung ok.dah nampak dia bertungkus lumus kat padang tu.xkan la artis kot.haha

khairul fahmi che mat nih adalah seorang penjaga gol bagi skuad harimau malaya lah

dia nih dah jadi fenomena lah sekarang ni tau x.

kat mane2 orang sebut nama dia.xcaye ke?


follower beribu2 kot.dalam sekelip mata je tau

jum terjah blog gf dia http://jejariruncing.blogspot.com

follower pun dah 2k gitu.wahh.masyuk2.wah2,gf dia pun famous gak tau sekarang nih

___________________________

dengar berita yang nama dia nih paling banyak terpampang kat twitter tau.sampaikan selebriti mat salleh pun wish congrate kat dia gak tau

ape2 pun congrate KFCM dan skuad harimau malaya



Wednesday, December 29, 2010

braces


Go to fullsize image
hai all bloggers.tajuk entri kita pada hari ini ialah BRACES atau PENDAKAP GIGI.
hope entri ini akan mendapat sambutan ramai.amin~

bercakap pasal braces.mesti ramai yang cakap kan.itu satu trend ke atau keperluan?

setiap orang ada jawapan yang tersendiri lah.
kalau gigi dah sesak jam sana sini memang satu keperluan lah.

tapi bagi yang berada tuh.duit berkepuk2 dalam wallet
mesti diorang cakap braces nih satu trend zaman sekarang kan.

ingat x cerita UGLY BETTY atau YO SOY BETTY LA FIA (ejaan cam pelik shj) haha
time tuh braces nih x famous lagi lah.so,sape2 yg pakai braces time tu mesti ramai yang ejek diorang 
"eh,klon betty ke nih" haha

tapi jangan risau lah.tu zaman dulu la.zaman time braces x famous lagi.hihi

sekarang ni rata2 teen lebih prefer pakai braces kan even gigi dah cantik tersusun rapi.itulah yang dinamakan trend.duit ada,semua jalan lah.artis2 pun pakai braces tau

Go to fullsize image
misha omar .
tapi dia dah bukak dah braces tahun ni

Go to fullsize image
bintang kegilaan ramai
shahir AF8
me with braces.haha
elly nazari pun ada.HAHA

nak dengar cerita braces dari aku ?

jangan xtau tau.aku pun pemakai braces tegar gitu.besi2 kukuh nih dah berkawan ngan aku since aku form 5 lagi.2 tahun lebih lah.lama kot.memang patut lah aku digelar iron woman oleh ustaz aku dulu.haha
ntah bila lah nak bukak braces nih.xpe la,aku redha (ayat pasrah).act,tadi baru g appointment dentist tukar getah kaler biru tuh.dalam hati,nurse nih asyik2 biru je.tolong lah tukar pink ke.wawawa.tapi aku senyap la,takut kena marah la.better keep silent ek.

ni pengalaman aku la pakai braces nih

1st time pakai braces.of course la agak jakun n teruja sikit.asyik2 tengok gigi kat cermin.yelah,baru lah attractive.haha.pastu,pas makan je,mesti nak g washroom,nak gosok gigi pastu kumur2 ngn listerine lah.takut2 lah ada sisa2 makanan kat gigi tu ke.terselit sana-sini.malu den.haha.sampaikan,g sekolah pun bawak berus gigi n ubat gigi.hehe.time gosok gigi kat washroom tu,cover cun deh.hehe.tapi setelah 2 thn pakai braces nih,jarang la plak nk gosok gigi pas makan.hehe.kantoi.

2.makan memang xyah cite lah.sakit tuh gusi.nak kunyah laju2 pun da xleh.hoho.so,time tuh kena makan bubur je lah.sebabnya xleh kunyah,gigit sebab kan gusi rasa cam bengkak je.yeke?so,1 minggu kot aku makan bubur je la.kurus sikit lah time tuh.turun 3 kg dalam 1 minggu.xyah nak minum jusmate 5 lagi.haha.tapi dah lepas waktu berpantang tu,aku balun lah semua makanan.haha.dentist cakap jangan makan daging,mknn yg keras2 cam kacang ke.tapi aku makan je la semua tuh.ish2,rompong2 lah gigi tu adek.hehe

3.of course lah,ada gelaran yang pelik2 orang kasi kan macam

* iron woman 
* gigi besi
* cek pagar

dan macam2 lagi la.ntah,aku pun dah lupe la.tapi yang aku xleh lupe (baca ni)

*petikan kata-kata guru yang ajar aku bawak kereta tu
"eh,cantiknya dia tapi napa makan besi?"

ahh,agak berbisa ayat dia.tapi,aku xmakan hati pun la.sebabnya aku dah biasa.huhu.dapat pahala satu.Allah suka orang yang penyabar kan. <3

tapi dah lama2,semuanya ok lah.huhu

4.ceh,aku dikenali ramai kot.haha.bila orang tanye 

a - "sapa elly tu?"
b- " ala,yang pakai braces kaler hijau tu."
c- "ouh,elly braces.kenal2."

see,aku xtipu.aku lebih dikenali sebagai elly braces.i love.hehe.
(ada unsur2 gedik kat sini.padahal yg kenal aku cuma sorang dua je,bukan 1 malaysia) HAHA.AAK!(shortform)

_____________________________________

korang teringin ke nak pakai braces?kalau nak,jangan tunggu lagi la.cepat2 register nama kat klinik gigi tu.tunggu lama2 lagi mahal tau.

nak info pasal braces klik 


lagi info



selingan gambar aku bersama kawan2 seperjuangan
future guru BM yang garang
___________________________________________

Hukum Memakai Braces(Pendakap Gigi)

Go to fullsize image

mesti korang tertanya2kan apakah hukumnya memakai braces nih.
haram ke?jangan2 aku pun pakai braces nih.wawa

* memakai braces (pendakap gigi) tidak termasuk di dalam perbuatan mengubah gigi yang dilaknat Allah dan RasulNya kerana tujuannya bukan untuk mengubah ciptaan Allah dengan sengaja tetapi untuk membaiki kecacatan pada gigi. Gigi yang jongang sekalipun tidak mendatang kesakitan pada fizikal, tetapi mendatangkan kesakitan pada mental kerana dipandang hodoh oleh orang lain, menyebabkan kita tidak selesa apabila berhadapan dengan orang lain.

Wallahu a’lam.

sumber : http://www.iluvislam.com/v1/readarticle.php?article_id=820




jom join GA baru kalau nak dapat FM free gitu

klik sini

due date ; 11/01/2011 (11.11 pm)

Khairul Fahmi Che Mat (KFCM)


amboi,sudah famous ek dia nih sekarang.ni gara-gara dia berjaya menepis jaringan gol dari pasukan indonesia lah.good job

nama dia dah terpampang kat twitter la,paper,fb,blog.famous2.hehe

tapi jangan lupa tau.dia dah berpunya gitu.jum terjah blog gf dia.hehe


followers beribu2 gitu.sejak bf dia nih jadi famous la.hehe

tahniah pasukan malaysia



piala AFF suzuki 2010

skuad harimau muda menentang skuad garuda

malaysia vs indonesia

3-0 lah. haha

ape2 pun goodluck kepada pasukan malaysia tau.

go go malaysia

1st Lucky Draw by Misz Nana :)


anda blogger bertuah?jum join lucky draw by miss nana nak?
klik sini dan banner

nak tag

GIVEAWAY eqbalzack "SERBA SATU"


nak barangan IKEA percuma?
jum join GA ni.klik sini

due date : 1/1/2011
result : 1/1/2011 jam 11pagi


elly nak tag


http://www.zuhailazulkifli.blogspot.com

Tuesday, December 28, 2010

hadiah bul bul craft GA dah sampai


1)key chain flower (1pcs)
2)fabric button ( 30 pcs)
3)h/p strip english cotton (1 pcs )
4)brooch english cotton ( 2 pcs )
5) Tiny Button (assorted shapes) (50 pcs)



ps ; sori kualiti gambar agak xlawa lah.haha


mood seronok lah .HEHE

jom jom check blog dia kot2 ada GA baru ke

teddy contest


anda ada koleksi gambar bersama teddy bear kesayangan x?elly rasa mesti banyak kan.jadi ape tunggu lagi.jum lah join contest nih.
klik sini

due date : akan diberitahu kemudian

hadiah : of course la menarik hati gitu

syarat2 penyertaan senang shj lah.klik sini
______________________________________________

elly nak pertaruhkan satu gambar yang elly rasa comel sangat.
bukan setakat bear je comel tuan nya pun comel ++ gak .HAHA



caption : i love my teddybear so much. <3

comelnya bear to. elly suka sangat.
1st of all elly nak ucapkan terima kasih kepada cik ella.

bukan sebab dia yang bagi elly bear comel tuh.
tapi kan...

1. dia bagi elly tangkap gambar sekejap ngn teddy bear dia lah

elly suka sangat2 ngan bear comel krim tuh.bulu nya sangat lembut tau. gunakan lah downy untuk mendapat bulu selembut bear tu. HAHA .
cube tengok bear tuh lame2 lagi.
memang comel + elly pun comel . HAHA

eh2,nape elly memakai baju kurung ? biarlah tukan baju kebangsaan kita. wekk :D . haha
______________________________

elly nak tag kawan2 teddy bear pulak

SHAWLSAYUCINTA


CONTEST 4 U : SENYUMAN MENAWAN BILA MEMAKAI SHAWLS.


trend sekarang kan.shawl shawl and shawl je.remaja sekarang lebih prefer pakai shawl,tudung express dari tudung ikan bawal.opss.hehe.bagi elly la kan,girl yg pakai shawl tu lagi menawan tau.yelah,nampak lah bergaya sikit.hehe.bukan elly nak cakap girl yang pakai tudung ikan bawal tuh xcantik ok.semua ciptaan Allah cantik-cantik belaka lah.cume elly lagi suka kalau girl pakai shawl la.sebab elly pun pakai shawl gak bile g kuliah,shopping.hehe

pelbagai jenis shawl kat pasaran sekarang nih.dulu famous selendang yuna lah.yelah,sebab i think yuna lah yg mengfamouskan shawl kan.tp sekarang ni pelbagai shawl ada kat pasaran.selendang subang,selendang loceng,selendang jaring2,pashmina la.macam2 ada oke.

shawl boutique online pun dah tumbuh macam cendawan lepas hujan.banyak yg x terhingga.salah satu shawl boutique online yang elly suka terjah ialah SHAWLAYUCINTA lah.nak tahu kenapa?anda kena lah tengok sendiri ok.kalau nak cerita pun xbest gak kan.so,klik je sini
________________________________________________________

kali nih ayu ada wat contest lagi lah.tajuk kat atas entri nih.menarik kan?so,elly pun dengan senang hatinya pun join lah sebab elly pun suka shawl gak.hoho



pic yang elly pertaruhkan utk contest nih.

ps : perasan tak,pic nih asyik2 dipublish shj kan.da xde pic lain ke.hehe.
___________________________________________________

kat shawlayucinta nih terdapat banyak jenis shawl,inner yang menarik tau


tudung kedut2.hehe.xpayah susah2 mau iron lah

inner pink


tudung syria

lawa kan.jadi ape tunggu lagi.jum lah shopping shawl,tudung kat sini

nak join contest klik sini
_____________________________________

due date : 31/12/2010

cepat2 selagi belum due date lah.

hadiah memang menarik gitu .

ShawlsAYUCINTA


salam muslimah semua ;D

elly gila contest dan GA la sekarang nih.xpe2,mengisi masa lapang b4 balik maktab lah.nanti dah balik maktab,of course lah jarang on9 kan.hoho

kali nih elly nak join 1 GA nih.menarik kot.nak join ke?
klik banner

A Y U C I N T A - KAKI SHAWLS-

nota kaki ; amboi, fashionista nye akak ayu nih kan. cantik lah akak.jeles tau.hehe

jum lah semua penduduk malaysia yang datang ziarah kat blog elly.
mai mai pakat join GA cik ayu nih.nak join klik shj banner ok!

kata2 dari cik ayu

" kalau anda menang GA nih,dah xpayah beli shawl selama 3 bulan"haha.

so,elly harap elly lah akan menang leh x?hehe.impian sebesar gunung tuh.

kat blog shawls@AYUCINTA nih anda semua akan nampak 1 kelainan la dari shawl blog yang lain.kenapa elly berkata begitu (nak bodek ye)

1. ada pelbagai shawl,inner yang menarik dijual disini.(kalau xcaye jum serbu sini) harga pun berpatutan juga

    

inner diamond

 

2. ada tips cara pakai tudung ala-ala yuna lagi tu


cara-cara pakai tudung ala yuna
more info : klik sini

3. background yang lawa sangat nih. i like pink so much .hehe

_________________________________________

jadi ape anda tunggu lagi.cepat2 join GA ini tau

elly nak tag

___________________________________


ini lah cik ayu . memang ayu pun kan ;D



bersin lagi


simptom : bersin + selesema selalu lagi2 kalau kat tempat sejuk lah 

aduh,selalu sangat lah mengalami simptom kat atas tuh.da xtau nak wat camne lagi.da makan dah ubat yang beli kat farmasi,makan vitamin lagi tu.tapi still x sembuh2 pun.wawawa

_______________________________________

korang ada jawapan x camne nak selesaikan masalah bersin n selesema elly nih.wawawa.

takut plak kalau2 check kat doktor.disahkan resdung.hoho

sinetron bukan diriku

Go to fullsize image

Go to fullsize image

baim wong

Sinetron ini dibintangi Baim Wong (Ryo), Bertrand Antolin (Ariel), dn Ririn Dwi Aryanti (Ayla)
________________________________________________

jom kita relaks dengan tengok sinetron bukan diriku kat astro ria pada jam 6.30 ptg

sinopsis

Ryo dn Ayla, adalahsepasang kekasih yang bekerja di sebuah perusahaan advertising. Ryoseorang workaholic, dia sangat susah menunjukkan perasaannya, bahkanpada Ayla sekalipun. Karena sifatnya inilah, Ayla, tidak pernah tahu,bagaimana perasaan Ryo yang sebenarnya. Ayla selalu mengira, Ryo tidakbegitu mencintai dia. Semenjak mereka menjadi pasangan, Ryo belumpernah mengucapkan kata-kata cinta pada Ayla. Ryo bahkan kerap kali,melupakan janjinya dengan Ayla.

Kesal dengan sikap Ryo, Ayla memutuskan Ryo. Namun Ryo sangat mencintai Ayla. Ia berusaha berbaikan dengan Ayla.

Di hari ulang tahun Ayla, Ryo menyiapkan kado untuk Ayla. Aylasebenarnya tak mau datang, namun Marina, teman satu kantor Ayla,memberitahu bahwa Ryo menyiapkan hadiah istimewa untuknya. Ryomenyiapkan cincin yang ia beli bersama Marina. Ayla kaget dan langsungpergi ke tempat Ryo menunggunya.

Saat Ayla akan menyeberang, sebuah mobil muncul dan hampir menabrakAyla. Ryo berlari mendorong Ayla. Ayla selamat, tapi Ryo kehilangannyawanya.

Tapi cerita tidak berakhir begitu saja. Ryo masih sangat mencintaiAyla dan tidak ingin meninggalkannya. Ryo akhirnya masuk ke dalam ragaAriel, orang yang sudah menabraknya. Ariel orang yang sangat ambisius,dan rela melakukan apa saja, untuk kepentingannya. Ariel ternyata anakpemilik perusahaan tempat Ryo bekerja.

Ryo yang sudah berada dalan raga Ariel. berusaha mendekati Ayla,tapi Ayla terus menolak kehadirannya karena Ayla sangat membenci Ariel.

Masalahpun semakin banyak menghadang Ryo. Kehidupan Ariel yang notabene "jahat" membuat kesulitan demi kesulitan mendatangi Ryo. Kematianseorang pria bernama Anton, yang usahanya dihancurkan oleh Ariel danhubungan gelapnya dengan Marina adalah beberapa masalah kecil yangmembuat Ryo bingung.

Ryo juga harus menghadapi kenyataan, kalau Ariel sudah mempunyaiseorang tunangan, Livi, anak pemilik perusahaan pusat yang membawahiperusahaan milik orang tua Ariel. Saat mereka sedang memilih bajupengantin, Ryo memutuskan pertunangannya dengan Livi. Livi malu, iamengakhiri hidupnya. Hal ini, membuat ayah Livi, dendam pada Ryo, danberusaha untuk menghancurkan hidup Ryo. 

Ryo tidak bisa mengatakan pada Ayla, kalau dia adalah Ryo, karena,apabila itu terjadi, Ryo akan kembali meninggalkan dunia ini, dansampai kapanpun, dia tidak akan bisa menyatakan rasa cintanya padaAyla. Menjadi Ariel, adalah pilihan terbaik, karna Ryo dapat terusberada disisi Ayla, namun disisi lain, Ryo juga tidak bisa menerimakenyataan, kalau Ayla akan melupakan Ryo yang sebenarnya.

Bagaimana kelanjutan cerita ini? Apakah Ryo yang sudah menjadiAriel, bisa merebut hati Ayla? Bagaimana dengan semua masalah Arielyang harus diselesaikan oleh Ryo. Apakah, Ryo akan memberitahu Ayla,siapa sebenarnya dia?
_________________________________________________________________
sori ; sinopsis dalam bahasa indon lah plak.haha

sumber :  Sinemart.com

tambahan ; sinetron ini pernah di tayangkan di ntv7

kawanku bintang coca-cola

ps ; sori xde banner lah plak.da selongkar google.com tapi xjumpe gambar lah plak.

tapi xpelah dimaafkan tau

berbalik kepada tajuk entri yang panas sekarang nih.keyword yang maju jaya lah.haha

anda peminat kawanku bintang coca-cola?

persoalannya disini siapakah yang akan memenangi rancangan realiti terbaru tv9 ini?
jangan lupa tonton siaran langsung di tv9 ok.

nak tengok lagi.senang shj.klik sini dan sana

Go to fullsize image

Go to fullsize image

gambar yang xde kena-mengena lah dengan entri nih.tapi saje di publish kan untuk tatapan semua

Go to fullsize image

kalau itu kampung anda.saya mintak maaf la.hehe

sumber ; google.com

my bloglist 2011


elly teringin nak selitkan blog elly kat dalam blog atul sebab2nya

1. elly nak pastikan yang atul sentiasa update dengan latest entry elly tau.hehe.

2. mengeratkan silaturahim antara rakan blogger

3. blog atul cantek bangat.tapi lagi cantik kalau ada blog elly terselit sekali.hehe

anda pun teringin nak blog anda terselit dalam blog list cik atul .klik je sini

pray for me <3

cik atul.keep in touch tau .

Nadya Bubble Give-Away !


GA nih menarik kot.like like like <3

hadiah memang menarik gile lah.kalau nak join jum klik sini

QUICK CONTEST MUSLIMAH ANGGUN 2 KEMBALI! :)



klik banner kalau nak join contest muslimah


di mata saya terletak gerbang menuju ke setiap hati manusia, di mana cinta dapat berkembang.

muslimah2 sekelian

jum join contest muslimah nih

nak join.klik sini

elly nak tag

Sunday, December 26, 2010

selendang,tudung express sale part 2

pemberitahuan semua blogger yang suka shopping online

berita baik untuk anda semua.

kenapa?

1. elly akan wat sale selendang,tudung express,aksesori wanita dll secara besar-besaran kat blog ni

tunggukan kemunculan sale besar-besaran nanti ye

anda pasti tidak akan menyesal . cayalah

pic akan diupload kemudian sebabnya elly ada kat umah saudara lah plak sekarang ni .

nota kaki ; thnx 4 support my blog

sorry !

Go to fullsize image


1. elly ada wat salah kat someone.sori sori sori.jangan benci elly please !

2. lama x blogwalking,say hi to all my friend

3. mulai next week entri baru akan kurang sebab elly dah balik maktab

 4. akan jarang join GA/contest start next week

Go to fullsize image
__________________________________________

itulah sebab2nya kenapa elly say sorry.hehe

nanti insyallah kalau elly ada masa,elly akan update entri baru.blogwalking dan join GA&contest

elly balik maktab jumaat nih.wawa,cepatnye cuti nak abes.

so,dalam masa 4 hari b4 balik nih elly akan terjah semua blog.insyallah 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2012 Reserved to Ellyayah
Design by Kay SBK