anak2 murid

Thursday, December 23, 2010

earnings dari dari dunia blogging ini

iklan berbayar yang dah menetap dekat blog aku selama hampir 1 bulan setengah ni . HAHA .(ayat gempak gila)


sumber : churpchurp

aku start join churpchurp nih since bulan november 2010  sampai lah blog aku ni terus berkembang maju (cewah)

nota kaki : xtau guna sangat pun lah.cuma aku tempekkan kempen kat sana sini n dapat lah earning. tengok aku dapat RM 3.80 shj. n RM 96.20 to go before cashing out.xpaham aku. ape tu?

berminat nak join .klik lah banner


sumber : nuffnang

nota kaki : nuff ni memang terkenal sejak azali lagi lah.semua blogger pasti akan mendaftarkan blog mereka kat nuffnang nih.orang cakap nak dapatkan earning dr cik nuff nih senang shj kot.xyah tempek2kan campaign sana sini.cuma traffic kena up la.ramai visitor melawat blog korang.pastu campaign cik nuff ni akan menampakkan diri.kalau campaign tu bertuah orang akan klik dan korang akan dapat lah earning.(ayat agak tunggang langgang sikit lah sbb nak explain kat korang bg betul2 paham) HEHE

tapi disebabkan blog aku x ramai visitor,entri pun ntah merepek pasal ape ntah (yeke) so campaign aku pun sikil lah.earning ape tah lagi .RM 0.70 shj .HAHA.xpe2,usaha lagi tau.

ps : gambar kecik sbb malu earning sikit shj.HEHE

tapi aku ada persoalan lah CTR tu benda ape?
boleh bagitau aku jawapannya kat bawah.hehe

nak join kan .klik banner


sumber : youthsays.com

nota kaki : ni nak kasi tau sikit lah bila aku join youthsays.com nih.aku join youthsays.com nih 26 hari yang lalu.hehe.baru lagi kan.bese lah tu,baru join so earning pun sikit je la.hehe.youthsays.com nih nak dekat sama lah ngan churpchurp.dia ada bagi campaign,so kita kena lah promotekan campaign tuh kat dalam blog ke,post kat twitter,facebook atau macam2 lagi lah.

disebabkan aku baru je join n x de lah bergiat aktif dalam promote2 campaign cik youthsays.com nih.(kesian dia) .jadi earning aku pun sikit je lah. RM 10.20 je.huhu.xpe2,keep it up.untuk info semua,kita boleh cash out earning ni apabila rewards kita dah RM 50 .00 .huhu.lama lagi tu nak tunggu RM 50.

nak join x.senang shj.klik banner
__________________________________________

perhatian : aku upload picture2 tuh bukan sebab nak berlagak ke apa dengan reward aku lah.reward sikit je nak berlagak apa oitt.hehe

jom2 kita tempah iklan2 kat atas tu selagi stok masih ada.anda klik je banner tau n sign up now.xde yuran penyertaan mahupun yuran tahunan.haha

tambahan : dalam banyak2 iklan tu.aku lg suka youthsays.com lah.sebabnya anda join lah dulu baru tahu.hehe




3 comments:

miss eyza.t said...

awak..sy pun x paham benda tuh.. ajar plss.s.

iqbalhakimi said...

kalau nak tahu lanjut leh search google..ramai blogger buat entri sal nuff nie..

apa yg iqbal tahu,ctr uh iklan yg kita dapat income daripada bilangan org klik iklan yg keluar kat blog kita..(click through ratio)

ada satu lagi,(buffered earning)..yg nie ramai nak sb org view blog kita pun dah dapat income..kalau klik lg tambah..

elleyayah . said...

jum2 sign up now

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2012 Reserved to Ellyayah
Design by Kay SBK