anak2 murid

Saturday, November 20, 2010

Formulasi Untuk Remaja Dari Clean & Clear

KUALA LUMPUR, 18 NOVEMBER 2010: Persembahan bertenaga yang ditunjukan oleh kumpulan sorak remaja, Cheerleading Association and Register of Malaysia (Charm) ketika majlis pelancaran formulasi terbaru poduk kecantikan Clean & Clear diadakan baru-baru ini, sememangnya merembeskan keringat tidak terhingga.

Bagi golongan remaja, kehidupan aktif seumpama itu ada kalanya memberikan kesan sampingan ke pada raut wajah jika ianya tidak di cuci dan dijaga dengan sempurna. Apatah lagi bila wajah sentiasa berminyak.

Oleh yang demikian Clean & Clear menawarkan inovasi terkini iaitu teknologi penyerapan minyak sehingga 8 kali lebih berkesan supaya kulit tidak berminyak dan tidak berkilat untuk tempoh lebih yang lama.

Menerusi rangkaian terbaru Clean & Clear yang dikenali sebagai Deep Action, ianya hadir dengan formulasi baru yang mengandungi ekstrak istimewa daripada protein beras semulajadi.

Ditujukan khusus bagi pemilik kulit berminyak, kelebihan bahan ini dijamin kerana memiliki struktur unik dan mampu menyerap minyak daripada kulit sepanjang hari seolah-olah seperti span mikro.

Formulasi ini bertindak dengan menarik dan memerangkap sebum iaitu rembesan minyak daripada kulit lebih pantas dan tahan selama 8 jam.

Produk ini juga mengandungi enam mineral dan 18 asid amino untuk melindungi kulit daripada kerosakan alam sekitar. Kebaikan lainnya termasuklah mencegah kerengsaan kulit dan menggalakkan keseimbangan antara air dan minyak pada kulit.

Berteraskan 4 teknologi terkini iaitu Angel Technology yang berkuasa melawan jerawat, Triclosan pula dapat membantu mencegah jerawat dan bahan anti-bakteria.

Teknologi Cherry Extract pula digunakan sebagai sumber Vitamin C semulajadi yang kaya dan bertindak sebagai pembersih kulit wajah dengan ciri-ciri pencerahan kulit dan diakhiri dengan teknologi formulasi minyak 8 kali lebih berkesan untuk menjadikan kulit bebas minyak selama 8 jam.

Saintis utama Clean & Clear, Keshan Gunasinghe dari Johnson & Johnson Asia Pacific Beauty Care Research & Development berkata, kekotoran mudah melekat pada kulit berminyak dan oleh kerana itu pentingnya rangkaian penjagaan kulit yang bertindak berkesan jauh ke dalam pori kulit wajah.

"Dari jerawat hinggalah ke kulit wajah berminyak dan berkilat yang tidak terkawal, zaman remaja penuh dengan masalah kulit. Tinggal berhampiran garisan Khatulistiwa dan kerap terdedah kepada pancaran UV boleh menambah tekanan kepada kulit remaja di Malaysia.

"Oleh yang demikian, mencari produk penjagaan kulit yang betul adalah penting untuk kulit yang baik. Anda boleh tahu yang kulit anda jenis berminyak sekiranya kulit anda menjadi berkilat dalam masa satu hingga dua jam selepas dibersihkan," katanya.

Selain rangkaian Deep Action, Clean & Clear juga mempunyai tiga lagi rangkaian produk yang dikenali sebagai Essentials, Active Clear dan Clear Fairness.

Essentials mengetengahkan pembersih buih, toner dan pelembap yang disarankan untuk kegunaan siang dan malam sebagai rutin harian terpenting buat remaja.

Manakala Active Clear dicipta bagi mengatasi dan mengawal pertumbuhan jerawat serta membantu pemulihan kulit. Diikuti Clear Fairness sesuai bagi mereka yang mahukan tona kulit sekata yang menampilkan rangkaian lengkap bermula dari pencuci, pelembap hinggalah ke bedak muka.

Formulasi terbaru Clean & Clear boleh diperolehi pada harga berpatutan iaitu serendah RM5.90 sehingga RM24.90.

COUPLE : SMS SERAM INI DARIPADA 'AGEN SYAITAN'...

satu lagi pembacaan saya yang membuatkan saya tersentak. SMS ini memang sengaja ditulis dengan penulisan seorang lelaki. Ceritanya memperlihatkan bagaimana seorang muslimat di'rosak' dengan mudah hanya dengan kata-kata manis! Wahai sahabat-sahabatku... Moga Allah peliharamu daripada semua ini...

**********************************************************************

1. salam. Blh sy kenal awk? Sy tertarik dgn prwatakan sopan awk. Dah lama sy prhatikn awk. Awk dak baik n sy trtarik la dgn tudung labuh awk. Sy harap kite bleh brkenalan.. ukhuwah fillah org kate..sy x terer sgt arab ni…

2. Trima kasih krn mnerima sy. Sy akan try sedaya upaya sy mnjaga awk dan mgikut syariat. Sy tau sy bukan baik sgt, tp demi Allah, sy cuba buat yg trbaik utk awk…

3. Ingat tau, jaga aurat leklok..jgn bagi org lain nmpk..kuar ngan kwn2 tau.. jgn sorg2..blk contact sy ek..sy doakan awk selalu..

4. awak,nape x contact sy. Sy risau awk kuar lama2..ye..mmg sy xde hak pun..sy tau sy percaye awk, tp sy x tau la nk kate cmne. Kite slalu nmpk dari jauh je ek.Tp sy rasa awk mcm dkt je ngan sy. Mgkn ni org kate cinta kot, wak..awk cinta sy x? xnk bgtau.. tp sy tau awk cinta sy..awk da malu nk jln tmpt sy lepak sbb malukan?..kih3. .tq.. i love u too..

5. Wak,selain family, Allah dan rasulnyer.. awk sayang sape ek? Sape saya dlm hati awk?

6. Wak wak..dr kawan kite just pggl sy awk je..mcm x special plk diri sy utk awk. sy tringin gak nk jd cm room8 sy ni. Pggl syg.. bole ke? Awk pggl sy bi ek? Rasa mcm baby sket. X salah kan.. just panggilan je..thanks syg.. love u... ..

7. Yang. kekdang bi tgk syg ni mcm x prcaya bi je. Yela, bi just tanya syg pkai apa je kan .. tq ek gtau, mkin dalam pulak rindu kat syg ni... .hihihi..

8. Yang bi nak syg tau, sayanglah segalanya utk bi, syg la pmberi semangat utk bi... yang... ..bi harap bi ngan syg xde rahsia lagi ek.. jgn risau..inikan membuktikan bi caring.. so jgn risau..k..yeye. . bi janji kan jaga rahsia kite..just msg je kan..love u..papai.. mmuahh!

9. Syg..da lama kite msg, leh kite jumpe x? ye..ayang bwk la kawan2 k..tq yunk! i love u.... ..

10. Tq pggl bi ngan pgglan abg.. abg tggu lame da..abg tau..kite x leh pakse dlm hubungan..la iqra hafiddin..hehe. . sikit sikit je..kih3..

11. Hi syg, watpe 2? Nk ckp sket.. nape syg bwk satu battalion nak jumpa abg?... syg x caye kat abg eh.. huhu..

12. Syg..kite jumpe k?..abg suka syg pakai tudung yg abg beli tu..cam wardina lak..bkn syg x cntk.. just nmpk mkn cntk la..nipis sikit je.. nnt jumpa nnt syg bwk sorg dah la k..

13. Syg..abg sory ngan apa jd td.. abg trsentuh jari syg td.. Tol gak ckp syg eh, trsentuh xpe..TER.. hehe..makin tebal la pulak cinta abg kat syg..

14. Thanks jumpa td, syg cntk la.. Ololo..abg romantik sket pun salah ke? Ske abg romantik ek? Hehe.. Eh, td jumpa abg da berani tenung abg ek..hoho.. tgk td kwn syg cam ske kat kwn abg je.. senang la kita jumpa pasni.. tgk..Allah memberkati hubungan kite.. syg solat dah ke? Doakan abg skali ek..miss u..

15. syg..just nk tanya.. syg cinta bg berapa percent? Apa tandanya eh? 50% je... huhu..yang. . just nk tanya..rambut syg panjang x? just thinking of u at the moment…

16. Td terbeli tudung pendek.. yg abg bg kat syg tu.. syg..bg la gmbr syg special untuk abg yg pakai tudung td 2.. Cntk nye syg..gambar ni nak wat wallpaper hp ngan kompter abg la..

17. Yang.. syg cintakan abg berapa percent? Sepenuh hati Thanks syg..love u too.. abg janji, abg akan jaga syg baik2 dan xkan tinggalkan syg...

18. Syg..da lame kita couple kan.. xkan abg pegang tgn pun nak marah.. Syg kan milik abg.. Thank 4 being understanding. .

19. Syg kata Syg cintakan abg sepenuh hati.. kalu gitu..apa buktinya Syg cintakan abg..?

SELEPAS ITU BARU BERMULA ZINA YANG SEBENAR...

****************************************************************

20. huh!... syg mengndung? tahu kat ne... cube check balik dgn doktor... xkan sekali buat dah mengandung, check balik k..

21. huh! btol la syg mengndung ni?? syg, utk kebaikan kita berdua, lebih baik syg gugurkan kandungan tu.. gugurkan k..

22. Nape plak xnak? xberdosa la klu bunuh benda yang masing xbernyawa.....gugurkan jelah!!! jgn buat masalah bleh x!!

23. xsakitlah!!! nape manje sangat ni! xkan bnda mudah cam tu pun xbleh buat..

24. sori syg, abg xbleh temankan syg ke klinik tu, abg malu klu terserempak dgn family or member, malu la abg klu diorg nmpak abg bwk syg dgn perut syg yg besar tu..

25. Ape!! RM 5,000?? kau yg mengandung... kau cari sendiri la duit nak gugurkan anak tu.. bukan masalah aku.. lantak kau la... bukan masalah aku jgak keluarga kau pulau kau.. kau tu yg bodoh!! kau ingat kau tu cantik sgt?? aku dah xingin kat kau!! pergi mmpos!

26. jgn kol n msg lg bleh x?!.. aku sbuk.. xde masa nk layan kau!...

27.(terputus hubungan)

- wanita itu mati akibat kegagalan proses penguguran..

- si lelaki mencari mangsa baru..

- dan kejadian terus berulang..

ITULAH KEBANYAKAN YANG TERJADI DI DUNIA KITA INI...



nauzubillah . minta dijauhkan

tudung zaman sekarang !

Tudung 'Mickey Mouse'

Pemakaian tudung yang hanya menutup bahagian rambut dan kepala tanpa menutup kedua-dua telinga.Barangkali untuk menunjukkan subang atau apa-apa perhiasan. Pemakaian yang lebih teruk ialah apabila tudung tersebut dilili...t sehingga menampakkan leher.

Tudung Lilit

Jenis tudung ini jika dilihat telah menutup keseluruhan kepala termasuk telinga tetapi tidak dilabuhkan menutup dada dan hanya dililitkan di leher sahaja.Kriteria menutup dada tidak dipenuhi seolah-olah ingin menayangkan kurniaan yang tidak diberikan kepada kaum lelaki.

Tudung 'See Through'

Salah satu jenis tudung yang popular ini banyak dilihat di merata tempat,kain tudung yang nipis menampakkan leher dan telinga walaupun telah menutup lengkap.Lebih teruk jika tidak memakai anak tudung kerana ianya seperti tiada beza dengan mereka yang tidak bertudung.

Tudung Jambul

Pemakaian jenis ini banyak dipromosikan dalam drama-drama Melayu yakni menutup separuh rambut di bahagian belakang dengan membiarkan yang depannya tersembul keluar seperti jambul unta. (Cara Pemakaian Ini Sering Digunakan Di Kalangan Isteri Menteri)

Tudung 'Singlet'

Tudung yang sempurna tetapi dengan hanya memakai lengan pendek menyebabkan aurat dan lain-lain perhiasan yang sepatutnya ditutup daripada menjadi tatapan umum.Tiada kelongaran hukum tentang penutupan aurat di kawasan awam hatta hanya untuk bersukan.

Tudung Saji

Sekejap pakai,sekejap tidak.Tudung atau lebih tepat dikatakan selendang yang hanya menjadi perhiasan leher. Boleh dilihat di kenduri-kenduri kematian yang mana selendang tersebut akan turun dan naik diangkat si pemakai seolah-olah menjadikannya seperti tudung mengikut keperluan situasi.

renung2 kan anda di bahagian mana.
nauzubillah . minta dijauhkan ..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2012 Reserved to Ellyayah
Design by Kay SBK