anak2 murid

Monday, November 22, 2010

lirik lagu rapuh -opick


detik waktu terus berjalan
berhias gelap dan terang
suka dan duka tangis dan tawa
tergores bagai lukisan

seribu mimpi berjuta sepi
hadir bagai teman sejati
di antara lelahnya jiwa
dalam resah dan air mata
kupersembahkan kepadaMu
yang terindah dalam hidup

meski ku rapuh dalam langkah
kadang tak setia kepadaMu
namun cinta dalam jiwa
hanyalah padaMu

maafkanlah bila hati
tak sempurna mencintaiMu
dalam dadaku harap hanya
diriMu yang bertahta

detik waktu terus berlalu
semua berakhir padaMu

ps : hope anda enjoy k dengar lagu kat blog aku nih sambil2 tuh boleh la nyanyi sekali.lirik kan da ada .tqvm :)

ape komen anda dengan background music ni?

salam.

hi all.
ape komen korang dengan lagu kat blog aku ni?
best x?

aku suke kot lagu nih pas tengok cite
drama kt tv3 .
tajuk aku da lupe lah . haha

papepun kalau korang suke.
sila like k kat tepi tuh !
ade ngerti x?

artis : opick
tajuk lagu : rapuh

nak dengar lagu ni live?

klik jeh.

jum jum kite wat kek batik

Kek batik simple


Bahan-bahan ( 1 loyang )
  • 1 packet milo (packet yg plg kecil)
  • 1 tin susu cair (biase guna susu carnation evaporated)
  • 1 buku buttercup
  • 1 cawan gula halus
  • 1 biji telur ayam
  • serbuk koko (dlm 1 sudu besar)
  • 1 1/2 packet biskut marie (lbh sedap kalau gne biskut marie biase bkn yg perisa koko)

Cara-cara

  1. masukkan semua bahan-bahan tadi ke dalam periuk (kecuali biskut marie)
  2. cairkan semua bahan-bahan tu dengan api yg kecil
  3. kacau bahan-bahan tu smpi pekat (dlm 15 min)
  4. bila da pekat, tutup api dan masukkan biskut marie dan kacau sehingga sebati
  5. then, masukkan ke dalam loyang dan mampatkan
  6. pastu, masukkan dlm peti sejuk untuk keraskan. kalau dah keras bru sedap dimakan...selamat mencuba

inilah hasilnya. kek batik special punye.
selamat mencuba

nak tengok cara-cara membuat kek batik
klik jeh


kek batik

yeah.aku telah berjaya wat kek batik.
nyum3 .
sedap lah.
nilah hasilnye.



ps: sori xley upload byk2 pic la.kek da abes . haha . kpd sape2 nk wt tempahan kek batik.calling2 la elly nazari . haha
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2012 Reserved to Ellyayah
Design by Kay SBK