anak2 murid

Saturday, November 27, 2010

MALAPETAKA 2012??? PERINGATAN UNTUK KITA SEMUA-RAMADHAN 2012


Ketika bangsa Yahudi sedang asyik mencipta filem 2012 dan mentafsirkan akan berlaku malapetaka hebat dunia pada tahun 2012,sebenarnya Rasullullah s.a.w. telah memberi peringatan kepada kita lebih awal cuma kita yang terlepas pandang.

  • UPCOMING IMPORTANT ISLAMIC DATES

2010 Calendar

Islamic New Year: December 18, 2009 (1431 A.H.*)

Aashura: December 27, 2009

Ramadan: August 11 - September 8, 2010

Eid ul-Fitr: September 9, 2010

Hajj: November 14 - November 17, 2010

Eid ul-Adha: November 16, 2010

2011 Calendar

Islamic New Year: December 7, 2010 (1432 A.H.*)

Aashura: December 16, 2010

Ramadan: August 1 - August 29, 2011

Eid ul-Fitr: August 30, 2011

Hajj: November 4 - November 7, 2011

Eid ul-Adha: November 6, 2011

2012 Calendar

Islamic New Year: November 26, 2011 (1433 A.H.*)

Aashura: December 5, 2011

Ramadan: July 20 - August 18, 2012

Eid ul-Fitr: August 19, 2012

Hajj: October 24 - October 27, 2012

Eid ul-Adha: October 26, 2012

Cuba kira,1 RAMADAN pada tahun 2012 jatuh pada 20 JULY hari jumaat,jadi 3 AUGUST 2012 bersamaan 15 ramadan jatuh juga hari jumaat juga.Sama dengan hadis nabi mengenai huru hara besar yang akan jadi pada tengah malam pertengahan bulan ramadan iaitu hari jumaat 15 RAMADAN .

Berdekatan bumi ini yang akan mengejutkan semua orang yang sedang tidur,kehadiran satu suara yang amat dahsyat akan kita dengar dekat langit,bukan kiamat tapi huru hara tersebut akan melenyapkan umat manusia di atas muka bumi ini sebanyak 2/3,yang tinggal cuma 1/3 sahaja.(yang NASA Amerika memberitahu pada 21-12-2012 planet X akan lintas berdekatan bumi).Adakah kita semua ini tergolong dalam 1/3 tu.......ALLAH sahaja maha mengetahui.............cuba kita tengok hadis nabi di bawah ini dan kenyataan mengenai kalender Islam 2012.

Nu'aim bin Hammad meriwayatkan dengan sanadnya bahawa Rasulullah s.a.w. bersabda: Bila telah muncul suara di bulan Ramadhan, maka akan terjadi huru-hara di bulan Syawwal. Kami bertanya: "Suara apakah itu, ya Rasulullah?" Beliau menjawab: "Suara keras di pertengahan bulan Ramadhan, pada malam Jum'at, akan muncul suara keras yang membangunkan orang tidur, menjadikan orang yang berdiri jatuh terduduk, para gadis keluar dari pingitannya, pada malam Jum'at di tahun terjadinya banyak gempa. Jika kalian telah melaksanakan solat Subuh pada hari Jum'at, masuklah kalian ke dalam rumah kalian, tutuplah pintu-pintunya, sumbatlah lubang-lubangnya, dan selimutilah diri kalian, sumbatlah telinga kalian. Jika kalian merasakan adanya suara menggelegar, maka bersujudlah kalian kepada Allah dan ucapkanlah: "Mahasuci Al-Quddus, Mahasuci Al-Quddus, Rabb kami Al-Quddus!", kerana barangsiapa melakukan hal itu akan selamat, tetapi barangsiapa yang tidak melakukan hal itu akan hancur binasa".

Selepas membaca artikel ini,terpulang kepada sesiapa hendak percaya atau tidak.Hakikatnya sememangnya hari kiamat itu tidak diketahui dengan tepat bila akan berlaku tetapi tidak salah sekiranya kita menjadikan motivasi,inspirasi,kajian,peringatan Rasullullah s.a.w. ini supaya kita lebih sentiasa bersedia sebelum tiba hari yang tiada gunanya takhta,harta,isteri,rakan-rakan,kad kredit,kereta,saham dan niaga.




sama2 lah kite beramal kepada ALLAH .

DUE DATE CONTEST

tadi aku g lah jalan2 kat FLY.FM (klik lah)

pastu aku pun klik lah kat WIN dan ternampak banyak contest yang masyuk
tapi 1 contest yang menarik minat aku nih

CONTEST DUE DATE (klik kalu nak tau)

jap2.nak bagi sinopsis pendek jeh

Peter Highman (Robert Downey Jr.) must get to LA in five days to be at the birth of his firstborn. He is about

to fly

home from Atlanta when his luggage and wallet are stolen, and he is put on the "no-fly" list. Desperate to get

home Peter is forced to accept the offer of Ethan Tremblay (Zach Galifianakis) to hitch a ride with him cross-

country. Peter is about to go on a terrifying and agonizing journey of his life.


ada faham ke?

kalau anda nak menang 2 pass utk menonton filem DUE DATE nih
jawab soalan tersebut di


aku da masuk da contest nih.

nak tengok bukti . hehe

WIN ONLINE

Win youself pass to watch the movie by simply answering simple questions and complete the slogan.

Thank you SITI HALIMATUS SAADIAH BT MOHD NAZARI, for participating with Fly FM, your answers and details have been submitted to us.

Good luck and do have a nice day !


wink wink ***

anda kena tag lagi !

tadi bukak lah INIBELOGSAYA (klik dan klik lagi)
tengok lah kat shoutmix kan
mane lah tau tetibe ade award ke.hehe

cik purpleholet ( sila tekan kuat2 )
bagi la mesej yang berbunyi

"u're been tagged"
wah,so ape lagi.
saya pun cepat2 lah g blog dia ( tekan dan klik )

niih lah blog dia

AMAZINGSTELLAR ( sila tekan dan tekan sampai keyboard rosak )
hehe .jgn marah :D


taraa...
tengok2 .betul x ape yg sape ckp td?
hehe.
zoom dekat sikit smpi lubang hidung .
eh eh eh . jgn marah nnt kena jual kan .

terima kasih kepada cek purpleholet sebab mengetag saya .hehe

ps : terharu x smpi print screen sekali . hehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2012 Reserved to Ellyayah
Design by Kay SBK