anak2 murid

Wednesday, December 15, 2010

nak holiday kat UK x sambil tengok Premier League match

Who want to win a free trip to UK to watch Live Premier League match? Just play this fun online game. profile image

terpikat dengan tajuk entri diatas?

nak pergi ke UK?

nak tengok Prmier League Match?

kini anda dapat pergi kesana dengan senang hati

cumaa..............

klik shj di sini dan sana
______________________________________

mudah kan? semudah mudah.com

selamat bercuti di UK.

Christmas Giveaway 2010 : Cards are back in Season!

Christmas Giveaway 2010 : Cards are back in Season! profile image
nak tau lebih lanjut

scroll down ke bawah...

klik sini

mudah shj kan

klik lagi situ

peminat no 1 korea?

CATCH KOREAN POP STARS LIVE IN MALAYSIA!


ape? macam x percaya shj.
ini betul lah.

kalau nak info lagi.klik shj sini

tqvm ~

the everyone sale is coming


THE CELCOM EVERYONE SALE IS BACK!

apa yang dah datang ni elly?
nak tau ape dia elly membebel nih.

klik shj sini

tqvm :D

terkenal ke anda?

Go to fullsize image

Tips Untuk Menjadi Terkenal Di Kalangan Teman

Hendak menjadi terkenal di kalangan rakan-rakan sekolah anda? Pastinya ada yang tersenyum. Kenapa harus merasa malu. Sebenarnya apabila dikenali ramai, ia akan menjadikan anda lebih berkeyakinan. Tapi jangan pula terkenal kerana kenakalan. Dalam hal ini biarlah dikenali kerana personaliti yang positif. Untuk itu anda boleh mengikuti beberapa panduan:

Aktif dengan pelbagai aktiviti Sentiasa penuhkan masa lapang anda dengan aktiviti-aktiviti yang positif dan berfaedah sama ada di sekolah atau di luar sekolah. Selain itu, adalah disarankan anda mendapatkan lebih kenalan baru. Dengan cara ini anda akan mudah dikenali ramai.

Menjadi seorang yang peramah Jadilah seorang yang ramah, mudah didekati dan mudah diajak. Sesetengah orang yang mempunyai sikap ini secara semulajadi dan orang lain akan berasa selesa di sampingnya. Maka ambillah inisiatif untuk terlebih dahulu menyapa atau mengajak seseorang untuk berbicara. Dengan cara ini akan menjadi seseorang lebih peramah. Mudah diajak bermaksud melibatkan diri dengan kegiatan yang sihat sahaja.

Pendengar yang baik Jadilah seorang pendengar yang baik. Apabila orang lain bertutur beri peluang padanya untuk mengucapkannya sampai habis. Jangan pula anda yang menguasai setiap perbualan. Benar, agak sukar menjadi seorang pendengar yang setia tapi dengan sikap ini sajalah akan membuatkan orang lain rapat dengan kita. Tapi jangan pula menjadi pendengar sepenuh masa atau tidak bercakap langsung! Ini akan membosankan pula rakan kita itu.

Jadilah diri kamu sendiri Cuba menjadi diri kamu yang sebenar. Jangan cuba meniru gaya orang lain yang kita rasa popular. Ini kerana setiap personaliti yang baik akan mempunyai rakannya sendiri. Jika meniru gaya personaliti orang lain ia tidak akan menghasilkan hubungan yang berkekalan. Ini untuk mengelak daripada rakan-rakan menuduh kita bersifat pura-pura. Jangan lupa bahawa anda adalah anda. Oleh itu jadilah diri anda yang sebenarnya.

Hindari tekanan Setiap orang termasuk pelajar tidak dapat lari dari masalah tekanan atau tension. Shubungan itu jangan jadikan masalah yang dihadapi sebagai penghalang hubungan dengan rakan-rakan anda. Oleh itu cuba elakkan daripada menghadapi tekanan. Jangan bebankan tekanan itu kepada rakan-rakan kita. Seorang rakan yang baik tidak akan membebankan masalah yang dihadapinya kepada rakannya.

Peranan mata Untuk menarik perhatiannya ketika berbicara, pandang rakan anda terutama matanya. Dalam hal ini ia menunjukkan bahawa kita menghargai kehadirannya dan suka berbicara dengannya. Dengan cara memandang mata seseorang juga akan melahirkan suatu perasaan yang lebih rapat dan mesra. Jangan memandang ke arah lain kerana ia seolah-olah kita tidak menyenangi kehadirannya atau tidak menyukainya.

"''"Bicara penuh semangat ketika berbicara Jangan malu-malu untuk memulakan perbualan. Pilih topik yang menarik untuk dibincangkan. Cuba elak topik yang membosankan. Orang yang mempunyai semangat yang tinggi ketika berbicara biasanya mempunyai ramai rakan kerana cara mereka itu memudahkan orang lain untuk mendekati mereka.

Berketrampilan Imej diri perlu dijaga. Dengan itu penampilan diri mesti hebat atau sedap mata memandang. Imej yang baik akan menyebabkan ramai teman suka mendampingi kita. Bak kata pepatah Inggeris, Dont judge a book by its cover. Namun secara umumnya imej luaran individu menjadi cerminan kepada personaliti dalamannya. Jadi sekiranya imej anda agak buruk, disarankan agar ditukar segera.

Ketawa penawar jiwa Dengan ketawa hati akan melupakan segala masalah. Jadi jangan biarkan rakan kita bersedih. Kalau boleh cuba wujudkan suasana gembira untuknya. Cuba hiburkan rakan kita yang bersedigh itu supaya kembali ceria. Tapi jangan sampai anda buat lawak bodoh pula.

Muka biar manis Wajah yang sentiasa manis dan ceria akan menjadikan anda mudah didekati. Elakkan berwajah masam mencuka. Apabila kita berwajah manis, rakan-rakan kita akan turut merasa gembira apabila mendekati kita. Jadi senyum. Seperti kata pepatah, senyum itu sedekah.

macam mana nak jadi macam mereka ?

orang selalu kata

" jadilah diri kita sendiri,jangan terikut-ikut nak jadi macam orang lain"
"berbangga dengan diri sendiri"

memang lah kata-kata tu betul.
aku memang berbangga jadi diri aku sendiri

elly nazari (aku suka nama tu)

tapi.aku teringin nak jadi macam diorang jugak lah


nak jadi macam hanis zalikha.
baru2 nih beliau kan tersenarai dalam senarai orang paling banyak dicari di google tuh.
gile lah. aku pun orang carik kalau nak wat assignment same2 jeh .HAHA

tapi xpelah.kira femes lah tu kan.atleast ada gak orang cari walaupun atas sebab nak wat assignment sama2 .HEHE


ataupun. aku teringin nak jadi cam adek manis

irine nadia. seyes,aku admire kot kat dia. nasib baek dia dah berpunya. kalau x,mmg dah lama aku masuk line. HAHA. aku suka bace blog dia. comel gitu. gaya dia pakai tudung la.itu ini. best2.

aku teringin nak jadi macam diorang. mean kat sini bukan aku nak wat plastic surgery
nak tukaar muka aku jadi macam diorang

aku cuma nak ..
senang cerita dikenali ramai lah macam diorang. hoho

adakah peluang itu akan datang kat aku?
insyallah . one day . amin

tu lah sekarang nih aku bertungkus lumus nak memajukan blog aku yang simple n berhabuk ni
agar dikenali semua warga malaysia.indonesia.india dan seangkatan dengannya.

diorang pun bermula dari dunia blog kan.aku ada lah bace entri2 irine time dia mula2 aktif dalam dunia blogging nih. komen pun 1 2 je. da lame2 baru lah 100++. best kot. sama lah cam aku.mule2 aku menulis memang xde orang langsung nak bace.kesian kan *ps : sekarang nih syukur dah ada perubahan sedikit .

tapi kan siapalah aku?
aku hanya elly nazari yang simple shj. yg terkenal di mata kawan2 baek shj. *ayat poyous. HAHA


-tammat-

entri ini bukan ditulis atas sebab aku desprete nak glamour ok! ini sebab aku saje2 jeh menghabis kan waktu2 lapang menulis di blog kecik molek ini. haha
aku x harap pun ada orang sudi bace entri aku yang comot camat nih. cuma sekadar kalau korang ada mase,lawat2lah blog aku n leave a comment .HEHE


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2012 Reserved to Ellyayah
Design by Kay SBK