anak2 murid

Thursday, December 23, 2010

blogger peramah

bloglist blogger peramah
kategori : yang menunggu

klik sini untuk terus ke blog peramah

like like like
start from now,elly akan jadi blogger yang peramah tau

keep in touch everyone :D

200 blog !

BEN ASHAARI

klik banner kalau mahu join

jangan main-main ha .

tips berblogging ikut cita rasa elleyayah

Go to fullsize image

entri terbaru elleyayah
siapa elleyayah?
thats me lah.  

orang selalu tanya camne traffic nak up la.dapat banyak reward la.kenapa blogger x suka singgah kat blog lah dan macam2 lagi ek

peringatan : blog ini pun bukan lah terkenal famous sangat pun.tapi apa salahnya elly berkongsi tip2 berblogging mengikut cara yang tak betul dengan anda semua

1. background mestilah kemas,cantik

(lumrah manusia sukakan kecantikan kan.yang datang kat blog anda tuh kan manusia bukannya haiwan.so perkemaskan lah blog anda tu cantik2 tau.jangan lah letak widget terabur kat sana-sini.habis pening sume visitor.huhu)

2. penggunaan kata-kata yang manis shj

(jangan lah nak mencarut kat blog anda tuh.nanti orang lain bace entri anda,ape tanggapan orang terhadap anda.bukan setakat anda hilang visitor malah anda juga akan mendapat dosa.so,tukarkan lah kata-kata carutan anda itu dengan kalimah suci Allah.lagi elok dibace.hehe)

3. kalau boleh bahasakan lah diri tu dengan panggilan yang elok ye

(jangan lah bahasakan diri "aku","kau" kat dalam entri anda.kot2 yg bace entri tu orang yg lebih berusia ke.kan xelok.seelok2nya gantikan panggilan diri "aku" kpd nama samaran lah)
contoh : aku rasa gembira sangat ditukarkan kepada elly rasa gembira sangat 

4. jangan sombong 

(rajin2lah blogwalking kat blog lain,tinggalkan jejak kat shoutmix ke,follow,tulis komen kat entri orang lain.mesti diorang rasa terharu dan cepat2 singgah kat blog anda)

5. join contest & GA

(kalau anda ada kelapangan tu,apa kata join GA & Contest.menang kalah tu lain cerita lah.bukan saja anda akan dapat hadiah (kalau menang) ia juga dapat tambahkan follower anda dan traffic up tuh.
nak baca lagi ape kebaikan join GA & contest ,klik sini

6.promote blog anda

( ni bukan lah sebab gedik2 nak publisiti murahan ke.katakan tidak tau.biarlah orang nak cakap ape.promote lah blog anda kat magazine ke,post kat fb,twitter ke,tempekkan kat newspaper ke,nak edarkan risalah pasal blog korang ke.apa2 shj.cara camni lah blog korang akan maju tau.
cube tengok irine nadia marcello dia pun promotekan blog dia kat majalah Remaja kan.dari situ lah dia mula famous.huhu.mana tau blog anda pun akan famous.usaha selagi termampu)

7. timbang berat blog anda

(salah satu sebab utama kenapa blog anda x ramai orang singgah ialah blog anda terlalu berat dengan widget sana sini.nak tunggu loading memang lambat lagi2 kalau line lembap.huhu.so,kalau anda nak timbang berapa berat blog anda klik sini

elly rase tu je lah tip-tip blogging yang elly nak sharekan kepada anda semua.selamat mencuba tau.huhu

ps : sejak akhir2 ni asyik2 nak update entri baru je lah.haha

Go to fullsize image
pesanan dari cik blogger : tinggalkan komen .hehe

semua orang sibuk pasal result PMR 2010 lah

entri terbaru n terhangat buat masa sekarang nih berkisar tentang

*result PMR 2010 
result contest & GA (eh,masuk sekali ke)

1st of all,elly nak wish congrate lah to adek2 yg berjaya mndpt result cemerlang dalam PMR ek.pandai budak2 sekarang.elly dulu pun result dapat cukup2 makan je lah.tapi syukur dapat gak sambung belajar kat maktab perguruan.
oke,dah lari dari topik lah.haha

sape2 ade adek ke akak ke abang ke atau anda sendiri yg dapat result PMR hari ni.jum2 share ngn elly kat kotak komen ni.elly nak wish congrate lah.

elly pun ada adek yg ambil PMR tahun ni.so,dia kena lah amik result PMR hari ini kan

mood time nak amik result :takut,cuak.
mood time dah dapat result : gembira,terharu

kenapa?......

syukur,dia dapat 6A2B lah.tahniah afiq!suka suka.
so,tahun depan nak skolah kat teknik tuanku jaafar la ye.boleh boleh

ok lah tu dapat 6A2B kan.tapi apa yg B tu ye

B untuk Agama dan English

ape nih,camne lah Agama leh dapat B ha?haha.

maknanya kat sini dalam adek beradek,elly sorang je lah dapat result PMR rendah ek.hehe.
result terpaksa dirahsiakan atas sebab2 tertentu.hehe

ni dia adek elly,afiq .
my bro,afiq yang dapat 6A tuh .HEHE
bukan adek lagi tapi cam abang elly la plak . HAHA
congrate afiq
location : melaka wonderland
ni facebook dia.add as friend lah .HAHA 

earnings dari dari dunia blogging ini

iklan berbayar yang dah menetap dekat blog aku selama hampir 1 bulan setengah ni . HAHA .(ayat gempak gila)


sumber : churpchurp

aku start join churpchurp nih since bulan november 2010  sampai lah blog aku ni terus berkembang maju (cewah)

nota kaki : xtau guna sangat pun lah.cuma aku tempekkan kempen kat sana sini n dapat lah earning. tengok aku dapat RM 3.80 shj. n RM 96.20 to go before cashing out.xpaham aku. ape tu?

berminat nak join .klik lah banner


sumber : nuffnang

nota kaki : nuff ni memang terkenal sejak azali lagi lah.semua blogger pasti akan mendaftarkan blog mereka kat nuffnang nih.orang cakap nak dapatkan earning dr cik nuff nih senang shj kot.xyah tempek2kan campaign sana sini.cuma traffic kena up la.ramai visitor melawat blog korang.pastu campaign cik nuff ni akan menampakkan diri.kalau campaign tu bertuah orang akan klik dan korang akan dapat lah earning.(ayat agak tunggang langgang sikit lah sbb nak explain kat korang bg betul2 paham) HEHE

tapi disebabkan blog aku x ramai visitor,entri pun ntah merepek pasal ape ntah (yeke) so campaign aku pun sikil lah.earning ape tah lagi .RM 0.70 shj .HAHA.xpe2,usaha lagi tau.

ps : gambar kecik sbb malu earning sikit shj.HEHE

tapi aku ada persoalan lah CTR tu benda ape?
boleh bagitau aku jawapannya kat bawah.hehe

nak join kan .klik banner


sumber : youthsays.com

nota kaki : ni nak kasi tau sikit lah bila aku join youthsays.com nih.aku join youthsays.com nih 26 hari yang lalu.hehe.baru lagi kan.bese lah tu,baru join so earning pun sikit je la.hehe.youthsays.com nih nak dekat sama lah ngan churpchurp.dia ada bagi campaign,so kita kena lah promotekan campaign tuh kat dalam blog ke,post kat twitter,facebook atau macam2 lagi lah.

disebabkan aku baru je join n x de lah bergiat aktif dalam promote2 campaign cik youthsays.com nih.(kesian dia) .jadi earning aku pun sikit je lah. RM 10.20 je.huhu.xpe2,keep it up.untuk info semua,kita boleh cash out earning ni apabila rewards kita dah RM 50 .00 .huhu.lama lagi tu nak tunggu RM 50.

nak join x.senang shj.klik banner
__________________________________________

perhatian : aku upload picture2 tuh bukan sebab nak berlagak ke apa dengan reward aku lah.reward sikit je nak berlagak apa oitt.hehe

jom2 kita tempah iklan2 kat atas tu selagi stok masih ada.anda klik je banner tau n sign up now.xde yuran penyertaan mahupun yuran tahunan.haha

tambahan : dalam banyak2 iklan tu.aku lg suka youthsays.com lah.sebabnya anda join lah dulu baru tahu.hehe




[pemberitahuan] baru punya


klik the link above to know more ok

selamat tahun baru ye
____________________________


smartphone baru ! i like lah. 
klik link atas tau kalau nak tau smartphone ape tu
__________________________________


happy future.
klik sana
______________________________________

anda peminat kamilah bintang coca cola

nak tengok nina n naz

mudah shj cuma klik sini
________________________________

nak menang ipad percuma
jom join contest ini
klik ipad percuma
_________________________

jom ambil kuiz ini


kamu berry jenis ape? (KLIK)
________________________________


THE CELCOM GREAT SALE IS UP FOR GRABS!


klik atas tuh
_________________________

THE CELCOM EVERYONE SALE IS BACK!


sama macam atas .klik ye
_________________________

anda peminat korea

jum2 klik sini kalau nak tengok konsert mereka
____________________________


klik link ye 
_______________________

terima kasih semua

teruskan support barangan buatan malaysia .yeahh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2012 Reserved to Ellyayah
Design by Kay SBK