anak2 murid

Monday, January 31, 2011

nak Apple product menjadi milik anda

Go to fullsize image

senang shj

klik sini dan ikut terma dan syarat2

blogging pun boleh dapat ribu2 tau

hai peeps.tajuk entri kali ni best ke x?
xcaye ke?

anda baru nak start blogging ke?apa kata anda sign up kat

Go to fullsize image

dan 

pendapatan lumayan gitu.
good luck


MaMa CyDa 1st GiVe aWaY


jom join GA

due date : 18 Feb 2011 9 pm

klik sini

Mama Kyra 1st GA


jom join GA
klik sini

elly nak tag semua readers blog ni

Aku Rindu Sayang Kamu Giveaway


join GA terbaru

klik sini

due date : 12 feb 2011

Tudung Mania 2nd Giveaway..........


nak tudung free?

jom join GA terlatest .

klik sini

due date: 14 feb 2011

gemas banjir oohh

banjir di gemas ooii



selamat pengantin baru zaquan adha dan ayu raudhah


pasangan sejoli

syukur,selamat diijabkabulkan

manisnya ayu raudhah

selamat pengantin baru aku ucapkan kepada
pasangan sejoli

zaquan adha dan ayu raudhah

semoga berkekalan sehingga akhir hayat tau
jangan gaduh2.HEHE

sumber : google.com

tolong doakan keselamatan pelajar2 Malaysia di Mesir

Minta jasa baik semua yang berada di Malaysia,
Tolong, tolong, tolong, sebarkan pada semua.
Tingkatkan kesedaran.
Rakyat Malaysia di Egypt perlukan bantuan kerajaan.
Secepat mungkin.
Keadaan di Egypt adalah lebih buruk dari yg anda semua tahu.

Kami lihat, media utama di Malaysia tidak ketengahkan langsung hal Egypt.
Kata TPM, "Pelajar Malaysia selamat, tidak perlu dibawa pulang."

Please, jangan bergantung pada media tempatan dah.
Go online, bukak BBC, Al-Jazeera.
BUKA MATA, banyak lagi penting dari hal pilihanraya Tenang tu.

Kenapa, kenapa, student abroad je yg banyak sebarkan hal ni???
Lepas tu, keluarga pelajar Egypt yg kt Malaysia je risau.
Korang tak risau ke?
Tolong la, aku merayu ni.

Okay, wanna know the truth???

Airport di Alexandria dah tak boleh pakai.
Balai polis di sekitar Mansoura dan Alexandria dah dipecah.
Angkatan polis diarahkan untuk tidak mengawal, kononnya untuk susahkan lagi protes.
Penjara-penjara, yes, PLURAL, di sekitar Egypt dah dipecah masuk; lebih 6000 banduan terlepas di jalan-jalan Egypt.
Pelajar2 perempuan terpaksa bergantung dengan pelajar2 lelaki untuk mengawal rumah mereka.
picture credit to krisis mesir

Aduh, tak boleh tidur aku malam ni, menunggu updates dari Egypt.
Korang, please. Aku merayu ni. Sama2 kita tolong. InshaAllah, semua akan selamat.



post credit to umek.thanks for posting this babe. i wouldnt understand unless you post it. and im praying that my aunty and all malaysian at egypt is alright. amin.

and you. yang sedang membaca. please copy and paste entry ini di blog, di facebook, di twitter in everywhere social network you have. spread it please.
thank you. :'(

kredit>sherah

Sunday, January 30, 2011

suprise! im having a giveaway special for all of you


what giveaway?
so suprise 


tunggu . HEHE


Saturday, January 29, 2011

elaun dah masuk . wahaha

IPGM RAJA MELEWAR


yeahh,akhirnya penantian selama 1 bulan telah berakhir lah.penantian apa tu?

elaun bulan 1 dah masuk lah pada tanggal 28 Jan 2011.HEHE
thanx HEP.

kami pelajar PPISMP dapat RM 430 untuk 1 bulan
pelajar PISMP dapat RM 3700 kot untuk 1 sem.
KPLI sebulan dapat RM 1000 lebih kot

wah2,OKB lah anda semua ek.HEHE.
tapi ingat jangan terlalu boros tau nanti akhir bulan muka sedih je masing2.HEHE

tapi nak kena bayar banyak benda lah pas cuti ni.wawa

RM 140 untuk Kg Lonek
RM 31 untuk baju kurung Maulidur Rasul
n banyak lagi lah

dont waste your money tau elly.

cepat2 ucap tahniah kat aku sebab dah masuk elaun.
sapa nak aku belanja angkat jari laju2.HAHA

_______________________________

Selamat datang kepada pelajar2 KPLI ambilan Jan 2011

gembira sebab terlibat dalam pendaftaran pelajar2 baru.HEHE


GONG XI FA CAI


GONG XI FAI CAI 

aku ucapkan kepada kawan2 yang berbangsa cina .

yeahh,cuti seminggu .HAHA


sumber : copy and paste dari google.com

nak oren sekotak lah.ingat encik afifi jafri,kau dah janji nak kasi oren sekotak dari negara China kan. HAHA


nak oren sekotak lah sebab nak buat...........


fresh oren .HEHE


bila budak2 BM melukis

hai peeps. sorry tau dah lama aku x update entri terbaru. dah cuti seminggu baru lah boleh online puas2.HEHE.

first of all aku nak wish

GONG X FA CAI 

kepada sapa2 yang sambut.nak oren sekotak leh x? 
________________________________________

tajuk entri tuh menarik ke x? harap2 dapat tarik ramai readers.HEHE

subjek : of course lah PSV

hari : selasa n rabu kot

tajuk : melukis potret mengikut gambar poskad masing2 lah

nak tengok hasil2 lukisan kami semua x?

dimulakan dengan lukisan aku lah

v
v
v
v

taraaa

v
v
v
v

my picture lah.HEHE
pernah menjadi profile pic n menerima banyak komen.HEHE



shazila

mas ayu

Ayad escobar

siena

iqbal

afifi


amacam,berbakat x kami budak2 PPISMP BM? Haha. kitorang ni minor PSV lah so kena lah pandai melukis.HEHE . xpe2,practice make perfect right? HEHE


nak beli potret2 kami ke? harga boleh dirunding.HEHE

nak tengok gambar2 potret selebihnya boleh lah klik kat sini tapi kan kena add aku dulu lah sebab aku wat private lah.insyallah aku apporove.

ps ; friend request dah dekat 45 request la 



Tuesday, January 25, 2011

awas ! future teachers are in front of you

i love all my classmates lah.

unit BM/PJ/PSV Jun 2010 are rockess. HAHA

unit BM/PJ/SV

PPISMP SEMESTER 2

INSTITUT PERGURUAN RAJA MELEWAR,NS
________________________________________

hi u all, tajuk entri cam menarik lah and i think dapat tarik perhatian ramai readers la.hehe
amin.act,xtau lah nak tulis pasal ape.pastu tetiba terlintas lah kat fikiran aku nak cerita serba-sikit tentang kelas aku kat IPRM.hehe

agak mencapub ke?x kan . blog is a diary right.kalau x suka entri ni boleh klik X tau.xpaksa pun.sob sob. wawawa ( nangis dah nih )

jom kita tengok gambar keluarga unit BM JUN 2010

total : 22 guru
lelaki : 9
perempuan : 13

girls sahaja

from left : izzah,ayu,ema,zila,aten,fifaa,yun,liana,miza,elleyayah,siena,wana,eta

tapi ada special name aku kasi kat diorang macam ..

izzah personaliti TV3
ayu raudhah
ema watsons
ziela jalil/ziela bakarin
fifaa world cup
nurul dan ajai
liana jasmay
siena cakna
wana my star LG

ps : lagi 3 orang xda nama glamor lah.nanti i carikan ek.hehe
yang dah ada nama glamor tu jangan marah2 tau.i gurau shj.haha

lelaki terhangat di IPRM lah .HEHE

from left ( bawah ) : alif OIAM , aizat AF , ayad escobar , jimmy shanley , faiz
from left ( atas ) : iqbal , aya , zul yahya , afifi ( bakal PM kot ) HEHE

location ; x dikenal pasti tapi insyallah dalam Malaysia kot 

location ; padang IPRM
netball time

1 kelas bersama lecturer BM

location : Balai Ilmu , IPRM 

1st class . HEHE

aku bershawl biru tuh.hehe.

__________________________________

Go to fullsize image

i love all my friends lah. muahh. thanx adek2 sebab sudi kawan dengan aku .hehe.budget tua la plak. sob sob.5 tahun setengah kita akan bersama kan.insyallah kita akan rapat dan jadi sebuah keluarga yang besar.amin.xmau gaduh2 tau.semua dah besar panjang kan.hehe

cam x caya lak yang kitorang nih bakal2 guru 5 tahun yang akan datang
call me cikgu elly tau.haha.suka suka <3

life kat maktab x pening kepala pun tapi penat lah . sebabnya aktiviti fizikal memang banyak tau
tapi baca2 buku nih sikit je. time exam je baca buku.haha
yeke nih? 
ps ; tengok budak BM cam relaks je.hehe.

_______________________________________

ok,nak stop kat sini dulu lah sebabnya lepas nih ada latihan kuda kepang lah.wah,satu pengalaman baru tu.kan aku dah cakap life kat maktab nih memang banyak pengalaman baru akan ditimba.so kepada adek2 lepasan SPM cepat2 isi borang maktab.anda pasti xakan menyesal.dengar cakap akak nih.nanti kalau dapat offer IPRM leh jumpa akak.hahaha.

more picture klik je kat facebook aku


sumber ; facebook lah .HEHE

ps ; sori kalau isi kandungan entri agak menyampah untuk dibaca.HEHE.saya x seterror IRINE NADIA,HANIS ZALIKHA,CIK EPAL dalam mengarang2 entri yang menarik.hee
tapi saya cuma ELLY NAZARI yang masih belajar lagi untuk menjadi seperti mereka.HEHE

Friday, January 21, 2011

khurafat


anda dah tengok filem khurafat arahan shamsul yusof?

apa komen anda tentang filem ni? Best ke x ?

Wednesday, January 19, 2011

kawan2 blogger yang dikasihi

syukur.rezeki elly tahun 2011 murah.
thanx ALLAH

1. tahun 2011 je elly da menang GA/contest.
2. elly dilantik menjadi ahli PGPI ( PERSATUAN GURU PELATIH ISLAM IPRM)
BIRO HELWANI lagi tu.hehe
(hope i dapat jalan kan tugas dengan baik.amin)
3. elly jadi AJK KOPERASI IPRM tau.hehe
4. menjadi AJK dokumentasi untuk program kat kg lonek nanti

insyallah elly akan pastikan 2011 lebih baik dari 2010.amin

dan elly akan pastikan yang elly akan berjaya la kan.
tu impian elly.pray 4 me too

psst.lagi 1 impian.
nak lah popularkan blog ini.hehe
1 day maybe kan.

ps : tapi sejak dah balik stadi kat maktab nih bz sikit lah.wawawa
kalau ada masa baru dapat blogwalking jenguk rumah kawan2.
forgive me all my followers.
:D.
nanti elly free elly jenguk anda tau.elly bukannya sombong tau.
PEACE :d

jangan berhenti support blog elly tau

lagi 1 peringatan : elly dah janji nak wat GA special punye to all my followers.tapi nak mintak maaf sampai sekarang elly xtunaikan.bukannye elly dah lupa ok.tapi bz sikit la.tapi insyallah elly akan buat dan hadiah maybe la lagi menarik and upgrade sikit dari GA first dulu tu.hehe

dan diingatkan follower ke 500 akan dapat special gift dari elly gitu.hoho

oke,stop kat sini dulu.nak g basuh baju yang melambak tuh.hehe(tp gune mesin je la) sebab MALAS ke.x ek.penat je.malam nih ada meeting AJK lagi.aduhhh.tapi xpe,namepun life kat maktab kan.
choww,baru balik gerko bola jaring nih.


elly menang mama3h giveaway

banner contest

syukur elly menang GA lagi wat kali ke berapa ntah.hehe

kali nih elly menang mama3h giveaway.tu lah elly cakap rezeki ada kat mana2 kan.atlest kite mencuba.menang kalah lain cerita.hoho

nih entri elly bagi GA ni


ni lak result nya.
jeng jeng jeng


hadiah?

misteri lah .hehe

Monday, January 17, 2011

elly menang gaban's Lovely Craft & Embroidery Giveaway 2010

banner GA

syukur elly menang GA lagi.wink wink .


hadiah yang bakal elly terima


sehelai tuala beserta sulaman 
goodluck elly nazari dot dot dot

hehe

bak kata elly jangan mudah putus asa .

i menang lagi !


tajuk entri yang gempak gila kan.hehe.
1st of all nak ucap syukur alhamdulilah kepada all my fans,yg undi elleyayah.
(poyo lak)

ceh,macam menang ABPH lak kan.padahal menang
PEACE CONTEST by EZAN IDMA je la.haha

banner contest

dan elly telah mempertaruhkan pic yang bertuah ini

taraaa

v
v
v
v
v
peace bertuaah

pemenang kategori 
peace paling cute berhijab. kerana dirimu begitu berharga :))

syukur2 . thanx sis ezan idma.love u la . <3 . hehe

nak bace entri elly.klik sini

nih 2nd contest anjuran sis ezan yg elly join.1st tu idma textile.tapi elly xmenang pun.saguhati je.tapi elly tetap berusaha n kali ni elly bertuah u all. hehe

nih lah contest idma textile tu. klik sini
______________________________

hadiah?


misteri lah.aduh cuak lah i . nak tau hadiah ape? hehe
maybe sis ezan nak kasi sebijik iphone kot kat semua pemenang.amin.haha


pesan elly : jangan berhenti join GA atau contest.mungkin anda bertuah.



Saturday, January 15, 2011

aku masih dara

Go to fullsize image
liyana shamsuddin.
kenapa pic dia kat entri nih?


tajuk entri yang agak sensitif lah. 

"AKU MASIH DARA"
IM VIRGIN 

jangan risau lah.entri nih x sensitif mane pun.tajuk je nak gempak.haha
kenapa pic liyana shamsuddin kat entri nih?pelik x?

sebabnye

vv
v
v
v

dia kan salah seorang pelakon dalam 

AKU MASIH DARA

hehe.

ahad lepas aku n fifa g tengok cerita nih tau kat JJ S2.1st2 memang aku xnak tengok lah cite nih weh.yelah,tajuk pun cam ngeri semacam je.haha.tapi akhirnya aku mengalah juga.nak support filem malaysia weh.tiket TGV pukul 4 pm.
sori : xsnap pic lah.hehe

nak tau sinopsis cerita AKU MASIH DARA

Aku masih dara.Betul ke masih dara?haha.Filem Aku Masih Dara,Filem terbaru Ahmad Idham  yang  menyentuh isu kerosakkan akhlak di kalangan remaja dan mengupas ragam kehidupan gadis-gadis zaman sekarang yang hidup liar tanpa didikan agama dan perhatian ibu bapa.
Sebuah Filem yang cuba menunjukkan kepada umum kehidupan remaja hari ini dan diharap dapat memberikan pengajaran kepada masyarakat diluar sana.Tetapi persoalan saya akan filem sebegini akan dapat mendedahkan umum mengenai isu semasa para remaja dan sekaligus menyedarkan masyarakat mengenai cara hidup remaja?atau filem ini sendiri akan menjadi titik mula kerosakkan akhlak remaja kita?Penggunaan bahasa yang kesat,scene-scene yang menunjukan aktiviti tidak bermoral dan banyak lagi terdapat didalam Filem Aku Masih Dara.Adakah ia akan memberikan kebaikan atau sebaliknya?Apa pandangan korang?


Aku Masih Dara

Aleesya, Sofea dan Hani merupakan tiga rakan rapat yang mempunyai latarbelakang keluarga yang berbeza. Masing-masing juga mempunyai pandangan berbeza tentang Islam, berdasarkan cara mereka dibesarkan oleh ibubapa masing-masing. Aleesya mempunyai didikan agama yang asas – boleh mengaji dan tahu sembahyang.
Namun, membesar dalam persekitaran yang serba moden dan sosial menyebabkan beliau leka pada tuntutan agama. Sofea pula dibesarkan tanpa didikan agama, Sofea dibesarkan dalam suasana serba kebaratan, Sofea tidak tahu solat dan tak tahu mengaji. Hidupnya penuh dosa dan noda sehingga dia kurang tenang walaupun mempunyai segalagalanya. Hani pula membesar dalam keluarga yang susah. Beliau kurang didikan agama lantaran ibubapa yang terlalu sibuk mencari sesuap nasi untuk mereka sekeluarga. Hani senantiasa menyalahkan ibubapanya dan adakala salahkan Tuhan kerana tidak mengubah nasib beliau sekeluarga. Untuk hidup senang, beliau mengambil jalan mudah, menjadi pengedar dadah secara kecil-kecilan dan menjerumus dalam hidup penuh noda, dunia yang mana semuanya ‘halal’.
Hani mendapat bekalan dadah daripada teman lelakinya, Zachery, yang merupakan ketua pengedar dadah di kawasan flat tempat tinggalnya. Perbezaan pandangan mereka tidak menghalang persahabatan mereka bertiga sehingga kemunculan Firdaus, sepupu Aleesya yang warak. Firdaus pentingkan hukum Tuhan dan beliau sedar, sebagai seorang Islam yang berpendidikan, adalah menjadi tanggungjawabnya untuk mendidik saudara Islam yang terlencong. Firdaus yang berasal dari kampung, datang ke Kuala Lumpur untuk mengikuti kursus keusahawanan, dan menumpang di rumah bapa saudaranya yang juga bapa kepada Aleesya. Menyedari Aleesya hilang arah, Firdaus sering menegur tindak tanduk Aleesya, menyebabkan Aleesya amat membenci Firdaus kerana terlalu ‘menjaga tepi kainnya’.
Namun, kehadiran Firdaus mulai mengubah diri Sofea yang mencari ketenangan. Sofea yang sudah puas hidup tanpa agama, menemui ketenangan apabila berkawan dengan Firdaus. Menerusi Firdaus, Sofea belajar tentang Islam dan mulai menyintai agama yang selama ini, sekadar status di kad pengenalannya. Kemesraan antara Firdaus dan Sofea, menyebabkan Sofea mula renggang dari Aleesya dan Hani. Sofea yang mahu Aleesya berubah mulai dimusuhi Aleesya yang menyangka Sofea berlakon untuk meniduri Firdaus. Apabila Sofea mengikut Firdaus ke kampung, bagi mendalami Islam tanpa gangguan, Aleesya semakin liar dan mula hilang pertimbangan sehingga sanggup mengikut Hani ke dalam dunia ‘pil khayal dan parti seks bebas’. Semasa mengikuti sebuah parti seks yang dianjurkan oleh Zachery, Aleesya ‘hilang dara’, menyebabkan beliau tersedar dari kebodohannya.
Hani yang sudah lama ‘hilang dara’ cuba tenangkan Aleesya dan memberitahunya, pada zaman sekarang, dara tidak penting. Menyedari beliau bukan dara lagi, Aleesya yang hilang maruah, mengambil keputusan untuk bertaubat dan mendekatkan diri dengan Allah. Beliau meminta bantuan Firdaus untuk mendidiknya juga menyelamatkan maruahnya dengan cara menikahinya. Aleesya ditemani Hani, pergi ke kampung Firdaus. Permintaan Aleesya menyebabkan Firdaus berada dalam dilemma, kerana Firdaus yang sudah tertarik pada Sofea, berjanji mahu mengahwini Sofea. Sofea pula memberitahu Firdaus bahawa walaupun dia hidup tanpa agama, dia masih dara kerana dia berpegang pada pegangan bahawa, ‘mahkotanya’ hanya untuk seorang lelaki yang boleh mendidiknya menjadi isteri yang baik.
tengok trailer kat sini
nak download cerita AKU MASIH DARA klik sini
100% free


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2012 Reserved to Ellyayah
Design by Kay SBK