anak2 murid

Saturday, December 10, 2011

yuna penakut ? ini tidak adil ?




tajuk entry yang kontroversi? ishh , ape nih? kenapa yuna takut, xadil lagi tuh? nak tau pasal apa . roll lah sampai ke bawahh 

yuna - mula2 famous dengan lagu dan sebenarnya

yuna 2011

apa penakut2 nih? xpaham lahhh . kalau korang nak tahu penakut tuh tajuk lagu yuna yang terbaru lah . nih liriknya

Lirik Lagu Penakut – Yuna

Tak semua kau rancang akan berlaku
Mungkin nasib tak menyebelahi aku
Entah mengapa engkau yang aku cinta
Mungkin lebih baik kau ku lepas saja

Chorus
Ini tidak adil tidak adil baginya
Ini tidak adil tidak adil bagiku
Ini tidak adil
Untuk engkau bertanya jika ku mencintaimu juga
Tidak adil tidak adil baginya

Kau tak pernah cuba memahami aku
Cinta kau ucap tak pernah engkau tunjuk
Dan bila tiba saat ku kehilangan
Beban yang tak pernah cuba kau ringankan

Ulang Chorus
Kau bukan milikku
Dan aku memang penakut
Mengakui cinta kepadamu
Seribu kali ku cuba ucapkan
Bila bersamamu
Kau bukan milikku
Dan engkau pun tahu
Kau bukan milikku



Sambung Baca: http://anizyn.blogspot.com/2010/07/lirik-lagu-penakut-yuna.html#ixzz1gC6e40el
___________________________________________________

korang minat x kat yuna ? nak tengok konsert dia secara live. meh, tekan lah sini

MAS YEAR END SALE (YES)


korang nak bercuti x ? jom lah rehatkan minda sama-sama . dengar cerita, sekarang nih MAS ada wat promotion tau . nak tau lebih lanjut , check jeh kat sini


CONTEST SAPE NAK BAJU FREE


hey orang kampung ! [PERHATIAN]

korang nampak x banner colourful kat atas entry nih . cantik,cun,comel kan ? 
aku nak join lah contest nih memandangkan aku xtau nak wat ape cuti nih kan . mana tau, aku menang besaq ka. hehe. 
contest nih pasai apa? hampa nak tau ka?


review je kat sini http://mirakawaiishop.blogspot.com/2011/12/contest-sape-nak-baju-free.html


hampa kena wat ape ha~



  1. buat 1 entry pasal mira kawaii shop, letakkan gambar item dr mira kawaii shop dan harga sekali. 
  2. letak gambar real photo sekurang-kurangnya 2 pics (boleh amek dr album customerku atau album snap9 di facebook page mira kawaii shop)
  3. masukkan link page http://www.facebook.com/MiraKawaiiShop dan link blog http://mirakawaiishop.blogspot.com/
  4. dah siap, emailkan link entry tu kat mirakawaiishop@hotmail.com
  5. entry yang paling besh + menyayat hati mcm pengalaman beli kat mira kawaii shop or ase nk try baju kat mira kawaii shop akan dipilih.

cepat sikit sebab due date nya : 18 DISEMBER 2011 



nih aku nak habaq sat kat hampa semua nih . aku nak promote lah sikit blogshop si kawaii mira nih. sat, aku nak post gambaq dress yang memang mencuri perhatian aku utk membelinya.

taraa ...

cantik kan . ayu gitu kalau aku pakai . lol

hampa percaya x yang harga dress nih cuma RM27 jeh? murah dan berbaloi-baloi gitu . aku ada lah wat survey kat blogshop lain, ish2, harga dress nih RM30++. xjadi aku nak beli kat blogshop depa. lol ( KEDEKUT toii ) . material,measurement hampa check lah sendiri kat gambaq tuh naa. malas aku nak bebel lagi .lol . 

cantik kan mira pakai dress nih . kalau aku pakai  hampa rasa comel x?

ada satu lagi dress yang aku telah jatuh hati. auwww . hampa nak tau x? aku rasa hampa pun mesti jatuh hati jugak pada aku .eh2,silap, pada dress nih lahh .


adehh , minah floral lak aku nih . hehe . tapi aku memang suka lah dress camni . nampak manis,cun,ayu lah . haha . hampa mesti gilakan dress nih gak kan . harga pun still murah iaitu RM27 jeh . nih aku dah wat survey kat blogshop laen, nak  tahu , ada ke patut harganya 
RM40++, kalau kat mira kawaii shop nih harga lagi rendah dan berbaloi-baloi gitu. 
ada lagi dress yang cantik-cantik kat mira kawaii shop . memang rugi lah kalau hampa semua x cuci-cuci mata kat blog nih . 

harga murah lagi : RM27

alamakk . cantikknyaa

nih kalau hampa semua nak check it out dress yang lawa-lawa dari mira kawaii shop. korang terjah je kat sini. aku malas nak bebel banyak-banyak pasal dress lagi . sebab, satg aku nak habaq pasal aksesori dan purse pulakk.

nih aku nak tambah sikit . dress nih semua pre order tau . hampa kena ada sifat kesabaran yang tinggi lah kalau nak beli dress dari blog si manis mira nih . 

dalam masa 1-2 minggu lepas hampa wat payment , mira akan pos dress nih sampai  lah depan pintu rumah hampa . 

okayy , nih masuk bab purse dan aksesori pulakk . 

slim purse RM15 jehh

amacam? murah dan cantik kan? jadi, tunggu apa lagi,pakat beli lah ramai2 naa. slim purse nih memang famous kan sekarang nih . mana x famousnya, dah lah slim,comel warna pun menarik lak kan . aku memang lah teringin nak beli purse baru. tau2 lah kan purse aku tuh dah uzur. hehe. aku nak purse yang kaler rose pink tuh . hampa lak?


 CANDY COLOUR SLIM PURSE  - RM15 gak

necklace RM10 jehh

besaq kan necklace tuh . aku nak satu lah . kalau nak p kenduri, dinner , shopping ngan kawan2 pun lawa gak kan pakai necklace nih . 

ring rm10 

RING RM10

nih aku ada berita baik nak habaq mai . kalau hampa beli 1 dress harga RM27. nih kalau hampa borong 4 dress harga RM100 tuh. x caya , sat cek post gambaq.



amacam? sekarang hampa dah percaya ke belum? nih tagline mira kawaii shop

everything in a very affordable price

jadi, pakat tunggu apa lagi . mai lah borong semua yang ada kat shop mira tuh . aku nak borong gak tapi hold dulu lah . duit x masyuk lagi . hehe. tunggu aku menang contest nih, nanti tiap2 bulan aku beli . hehe
____________________________________________

amacam? tertarik x tengok barang-barang dari mira kawaii shop nih ?
kalau korang tertarik, pakat ramai-ramai lah beli naa. 



miraaa . idea saya dah kering-kontang nak tulis apa lagi nihh. help me . tapi saya nak menang gak tempat pertama . hehe

walaupun saya xpernah shopping kat mira kawaii shop nih, tapi setelah membuat research dengan terperinci , insyallah suatu hari nanti saya akan shopping gak kat mira kawaii shop . tunggu. banyak tol dress yang membuatkan hati saya teruja untuk memakainya. 

mira x nak wat ke duta mira kawaii shop? kalau mira nak wat kan , saya dengan rela hati akan join . hehe . 

saya berharap agar entry saya memenangi tempat pertama (DEMAND toii) . tapi kalau xde rezeki tempat ke2,ke3,ke4 pun xpelah . sobsobsob. sebelum saya habis pok pek nih , terimalah serangkap pantun dari saya walaupun ia xde kena-mengena.

berderak2 sangkutan dacing
bagaikan putus diimpit lumpang,
bergerak-gerak kumis kucing,
melihat tikus bawa senapang.

done ! 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2012 Reserved to Ellyayah
Design by Kay SBK